Google ve Meta'ya gizliliği ihlal ettiği için Güney Kore'den 72 milyon dolarlık ceza

Güney Kore'de ülkenin gizlilik yasasını ihlal ettikleri tespit edilen Google ve Meta'ya yaklaşık 71,8 milyon dolar (100 milyar KRW) para cezası verildi.

Google ve Meta'ya gizliliği ihlal ettiği için Güney Kore'den 72 milyon dolarlık ceza
Google ve Meta'ya gizliliği ihlal ettiği için Güney Kore'den 72 milyon dolarlık ceza
GİRİŞ 14.09.2022 14:20 GÜNCELLEME 14.09.2022 14:20
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Güney Kore, Google ve Meta'nın web sitelerini ziyaret eden veya uygulamaları kullanan kullanıcılardan kişiselleştirilmiş reklamlar için bilgi toplama sürecinde meşru izin almadıklarını gerekçesiyle iki şirketi  toplamda 71,8 milyon dolar para cezasına çarptırdı. 

Kararda, kullanıcıların Google'ın hizmetine kaydolduklarında üçün taraf şirketlerin verileri kullandığı konusunda kullanıcıları açıkça bilgilendirmediği ve varsayılan seçeneği "kabul et" olarak ayarladığı bilgisine yer veriliyor. Google'ın ayrıca hesap ayarlarından erişebilen gizlilik seçeneklerini gizlemeye çalıştığı belirtiliyor.

Kişisel Bilgileri Koruma Komisyonu (PIPC), şirketlere ihlalleri düzeltmelerini emretti ve Google'a 69,2 milyar KRW ( yaklaşık 50 milyon dolar), Meta'ya ise 30,8 milyar KRW (yaklaşık 22 milyon dolar) para cezası verdi.

Soruşturma sonunda Google ve Meta'ya verilen ceza Güney Kore'de kişisel bilgileri koruma yasalarını ihlal sonucu verilen en yüksek tutardaki ceza oldu. Ayrıca ülkenin çevrim içi kişiselleştirilmiş reklam platformlarında bilgilerin toplanması ve kullanılmasıyla ilgili ilk yaptırımı oldu.

Bir Meta sözcüsü TechCrunch'a yaptığı açıklamada “PIPC'nin kararına saygı duysak da, yerel düzenlemelerin gerektirdiği süreçleri karşılayan yasal olarak uyumlu bir şekilde müşterilerimizle çalıştığımızdan eminiz. Bu nedenle, komisyonun kararına katılmıyoruz. Bu nedenle tüm seçeneklere açık olacağız" dedi.

Google'dan bir sözcü ise "PIPC'nin bulgularına katılmıyoruz ve yazılı kararın tamamını bizimle paylaşıldıktan sonra gözden geçireceğiz. Mümkün olan en yararlı ürünleri kullanıcılara sunarken, kontrol ve şeffaflık sağlayan güncellemeler yapma taahhüdümüzü her zaman yerine getirdik. Güney Koreli kullanıcıların gizliliğini korumak için PIPC ile ilişki kurmaya kararlıyız” açıklamasında bulundu.

KAYNAK: TECHCRUNCH
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 2
  • Gelecek2121 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar bu işi hep yapıyor ve yapmaya devam edecek...
    Cevapla
  • Fehmi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar bukadar kişinin bilgisine babalarının hayrına ulaşmak istemiyor hem abd cia hemde diğer şirketlere veya ülke istihbaratlarına neden vermesinlerki sonuçta amaçları para kazanmak değil mi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten önemli açıklamalar
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı