ABD: İzyum'da bulunan toplu mezarlar korkunç ve tiksindirici

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü Kirby, Ukrayna’nın doğusunda yer alan Harkiv bölgesine bağlı İzyum şehrinde bulunan toplu mezarlar konusunda, "Bu durum korkunç ve tiksindirici" yorumunu yaptı.

ABD: İzyum'da bulunan toplu mezarlar korkunç ve tiksindirici
ABD: İzyum'da bulunan toplu mezarlar korkunç ve tiksindirici
GİRİŞ 16.09.2022 23:47 GÜNCELLEME 16.09.2022 23:51
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby, günlük Beyaz Saray basın brifingine katılarak ABD Başkanı Joe Biden'ın Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurul Görüşmelerindeki programının ayrıntılarını paylaştı ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Biden'ın İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in cenaze törenine katılacağ için BM Genel Kurulu hitabını 21 Eylül'de gerçekleştireceğini belirten Kirby, Biden'ın aynı gün AIDS, tüberküloz ve sıtma ile mücadeleye ilişkin bir zirveye ev sahipliği yapacağını aktardı.

GIDA ZİRVESİNE BLİNKEN BAŞKANLIK EDECEK

Kirby, normalde Biden'ın başkanlık etmesi beklenen ve 20 Eylül'de düzenlenecek gıda zirvesine de ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın başkanlık edeceğini kaydetti. Rusya-Ukrayna savaşı konusunda da değerlendirmelerde bulunan Kirby, ABD'nin dün Ukrayna'ya yönelik 600 milyon dolarlık yeni savunma yardımı paketini açıkladığını anımsatarak, ABD'nin Ukrayna'ya desteğini sürdüreceğini belirtti.

Kirby, Harkiv'in İzyum kentinde bulunan toplu mezarlara da dikkati çekti:

"Bu mezarlardaki cesetlerin birçoğunun sivil olduğu söyleniyor. Bu durum korkunç, tiksindirici. Ayrıca ne yazık ki bize Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşındaki ahlaksızlığını ve gaddarlığını anımsatıyor. Rus güçlenin Ukrayna'daki savaş suçlarını ve gaddarlıklarını belgelemeye yönelik çabaları desteklemeyi sürdüreceğiz ve Rusya'dan yaptıklarının hesabının sorulmasına yönelik ulusal ve uluslararası çabaları destekleyeceğiz."

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 14
  • #avşarın delisi 1 yıl önce Şikayet Et
    sizi tanımasak inanacaz haa timsahlar.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bu sizin eseriniz. gururlanın
    Cevapla
  • ameleçavuşu 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD Irak Ebu Gureyb'de kimbilir kaç kişiyi işkencelerle öldürdü,kaç bin kadını hamile ettiler...ABD askerlerinin esir almamak için kaç bin Saddam askerini toprağa diri diri gömdüğü belli değil.Sadece bizde bile binlerce insanı Kürt-Türk davasından öldürttü.İş kendi gibi hristiyan ve sarı saç mavi gözlülere gelince olay mide bulandırıcı oluyormuş.Sonu yakındır ey ABD
    Cevapla
  • Mutlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Toplu mezar 1. Dünya Savaşı'ndan. Almanların katlettiği Ruslar.
    Cevapla
  • Ali Can 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD , Rusya ve Cin bu üclünün yaptiklari hep yanlarina kaliyor. Birde utanmadan Dünya ile dalga gecer gibi Kinama yapip adeta biribirilerine caga satiyorlar. Bunlarin topunun Allah belalarini versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor