Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Ermenistan Başbakanı Paşinyan'la Paris'te bir araya geldi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile Paris'te görüştü.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Ermenistan Başbakanı Paşinyan'la Paris'te bir araya geldi
Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Ermenistan Başbakanı Paşinyan'la Paris'te bir araya geldi
GİRİŞ 27.09.2022 03:50 GÜNCELLEME 27.09.2022 03:52
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Macron, Elysee Sarayı'nda ağırladığı Paşinyan ile yaptığı ortak basın açıklamasında, kalıcı barış için Ermenistan ile Azerbaycan arasında müzakerelerin gecikmeden başlaması çağrısı yaptı.

Son günlerde Paşinyan ile çok sayıda telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirten Macron, "Rafa kaldırılan meseleler çok, bunları biliyoruz, sadece müzakere yoluyla ele alınmalıdır." diye konuştu.

Macron, sahada durumun gittikçe kritik hale geldiğine değinerek, Ermenistan topraklarının hedef alındığını, sivil altyapısının tahrip edildiğini savundu.

Ermenistan-Türkiye ilişkileri

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir telefon görüşmesi gerçekleştireceğini aktaran Macron, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki sınırlara ilişkin meseleyi, kalıcı barışı sağlamak adına Avrupa Birliği ve diğer ilgili ülkelerle ele alabileceğini ifade etti.

Macron ayrıca Ermenistan ile Türkiye arasındaki normalleşme konusunu ele aldıklarına dikkati çekerek, Türkiye ve Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesi adımlarının bölge barışı için önemli olduğuna vurgu yaptı.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    macro Paşinyani tebrikmi etti acaba savasi kaybettigi icin!!!
    Cevapla
  • Ali şahin 1 yıl önce Şikayet Et
    Çaakaal....
    Cevapla
  • osmanlı27 1 yıl önce Şikayet Et
    reisimiz en babalarla bir masada olur,macronda ciğeri beş para etmezlerle uğraşır işte farkımız bu işte...
    Cevapla
  • _*(1453)*_ 1 yıl önce Şikayet Et
    Makronmusun çakalmısın sen kimsin
    Cevapla
  • Minik Micron 1 yıl önce Şikayet Et
    Micron çapında birini bulmuş. Ermenistan senin işin değil, Avrupa ninda. Bitti O iş. İşgal ve Ermenistan desteğiniz 30 yıl sürdü. Minsk mi Miskinler Grubu mu nedir, çöp artık. Azerbaycan ne derse o. Toprak onun. İşgal eden Ermenistan. Azerbaycan topraklarını işgal ediyor. Micron yine rüyada. Sanki Ermenistan mağdur. Afrika sana yeter. İtalyan yeni başbakan seni anlattı. Senin kimseye akıl veremeyeceğini ilan etti. Git ilkokul öğretmenin biraz daha eğitim versin. Yetersiz olmuş.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek