Yunanistan'la Fransa'dan Ege'de ortak tatbikat

Türkiye'yi tahrik etmek için her fırsatta provokatör adımlar atan ve açıklamalar yapan Yunanistan, "Muhtemel bir savaşta destek sözü" veren Fransa ile Ege'de ortak tatbikata başladı. Tatbikata Yunanistan'ın bütün savaş gemileri katılacak.

GİRİŞ 29.09.2022 08:20 GÜNCELLEME 29.09.2022 09:07
Bu Habere 190 Yorum Yapılmış

Son günlerde tahriklerini iyice artıran Yunanistan, Fransa ile ortak tatbikata başladı. Ege Denizi’nde 1 Ekim’e kadar sürecek tatbikatta Yunanistan’ın, donanmaya ait bütün savaş gemileri ile katılması dikkat çekerken, Atina yönetiminin ABD ve Fransa ile imzalanan savunma anlaşmalarına sırtını dayayarak hareket ettiği belirtiliyor.

FRANSA’NIN DERDİ SİLAH 

Fransa’nın Türkiye’nin Libya’da askeri, siyasi varlık oluşturmaya başlamasından itibaren Ankara’yı ciddi bir tehdit olarak algılamaya başlamasıyla Atina yönetiminin yanında yer aldığı belirtiliyor. Fransa’nın ayrıca Avustralya ile yaptığı denizaltı modernizasyonu projesinin ABD’nin çalımı ile suya düşmesinin ardından buradaki kaybını Yunanistan’a silah satarak telafi etmeye çalıştığı kaydediliyor. 

ABD’nin ise Yunanistan’daki konuşlanmasını Rusya’ya karşı yaptığı ancak Yunanistan’ın bunu Türkiye’ye karşı kullandığına dikkat çekiliyor. 

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye yönelik olarak “Karşılarında sadece Yunanistan değil, Avrupa’nın yanı sıra NATO müttefiklerimiz de var” demişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise “Yunanistan’a hatırlatmak isteriz, kendinize gelin. Amerika’dan, Avrupa’dan sizlere gelen destekler zannediyor musunuz sizi kurtarır? Kurtarmaz. Sadece patinaj yaparsınız başka bir işe yaramaz” uyarısında bulunmuştu.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 190
  • SELANİKLİZAZA 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu yaşıma dek buderece tehditlere maruz kalmadım milletçe kaldık ülkemizin boğazlarının bombalama istekleri katliam yapabileceklerini önesürmeleri adaların hukusuzca silahlandırmaları ve sevikatlarının inanıyorum halen devam etmesi muhtemel olması zamanlanın manidar olduğu dönemde ortak tatbikat net biçimde ülkemizin işgal hedefinde olduğunu bizlere göstermekte söz konusu devlet millet ülke güvenliği ciddi tehdit altında ise mutlaka gerekli adımlar atılacaktır öncelikle sabırla disiplinle durumun gidişatına göre adımlar atılacaktır kesinlikle taviz veremeyiz şuana dek olan gelişmeleri sabırla gözlemledik devam ediyoruz mutlaka kazanım sağlayacak lehimize avantajlarla beraber.
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Topunuz gelin bakalım. Bu görüntü Türkiye'nin tüm batiyi ne kadar rahatsız ettiğini gösteriyor
    Cevapla
  • Ercan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim gemiler nerde !
    Cevapla
  • Sami 1 yıl önce Şikayet Et
    Gemiler hazır da, sağa sola dayılanmakla ve eyyyy demekle olmuyor bu işler.
    Cevapla
  • ata demir 1 yıl önce Şikayet Et
    tam zamanı 400 siha 234 jet ve 150 helikopterle hemen şimdi onlara saplamalı. tüm donanmasını yok etmeli. Hemen şimdi yapmalı bence, Topraklarımızı koruduk der geçeriz...
    Cevapla
  • klc 1 yıl önce Şikayet Et
    öyle olmuyor malesef ilk hamle onlardan gelmeden suçlu duruma düşüyoruz onların amacıda bizi tahrik etip ilk kurşunu bizden bekliyorlar oyun gelmemek lazım
    Cevapla
  • erdemir 1 yıl önce Şikayet Et
    iha siha tiha vurun artik beee
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti