Almanya'da "Açık Cami Günü" düzenlendi

Almanya'da camiler "Açık Cami Günü" etkinliğiyle kapılarını ziyaretçilerine açtı. Gün kapsamında ziyaretçilere İslam dini ve camilerdeki faaliyetler hakkında bilgi verildi.

Almanya'da "Açık Cami Günü" düzenlendi
Almanya'da "Açık Cami Günü" düzenlendi
GİRİŞ 03.10.2022 22:16 GÜNCELLEME 03.10.2022 22:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Doğu ve Batı Almanya'nın birleşme günü olarak ta kabul edilen 3 Ekim etkinliğine, Almanların ilgisi de yoğun oldu. Ayakkabılarını çıkardılar, başörtüsü taktılar.

Merkezi Köln'de bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Merkez Camii'ne gelen ziyaretçiler, "Açık Cami Günü" etkinliğinde İslam dini hakkında yetkililerden bilgi alarak, camiyi incelediler. Almanya'da, 1997 yılından bu yana geleneksel olarak her yıl düzenlenen "Açık Cami Gününe" bu yılda Müslüman olmayan toplumun ilgisi yoğundu.

Almanya genelinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne bağlı 960 camide düzenlenen etkinlikte, farklı dinden mensup kişilerin, İslam dini hakkında doğrudan bilgi almasını hedeflendi.

Cami Forum Direktörü Murat Şahinarslan, Müslüman olmayan insanlara İslam hakkında bilgiler verildiğini söyleyerek, "İslama ilgili olan insanlara kapilarimizi açarak camimizin mescid kismini anlatiyoruz" dedi.

Almanya'nın Köln'de kentinde, Cuma günleri dışardan ezan okunması içinde teknik şartlar da tamamlanmak üzere. Şahinarslan. ses ölçümünün ardından ekim ayında cuma günlerinde dıştan ezan okunmasının başlayacağını da aktardı. Gün boyu süren etkinlik kapsamında binlerce kişi de camileri yakından tanıma fırsatı buldu.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 1
  • Kızıldereli 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc hidayet versin inşaAllah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?