Ermeniler katletti: Azerbaycan askerlerine ait toplu mezar bulundu

Azerbaycan'ın işgalden kurtarılan Hocavent ilinin Edilli köyünde 1. Karabağ Savaşı'nda Ermeniler tarafından katledilen Azerbaycanlı askerlere ait toplu mezar tespit edildi.

Ermeniler katletti: Azerbaycan askerlerine ait toplu mezar bulundu
Ermeniler katletti: Azerbaycan askerlerine ait toplu mezar bulundu
GİRİŞ 04.10.2022 16:49 GÜNCELLEME 05.10.2022 10:32
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Edilli köyünde bulunan 12 Azerbaycanlı askerin toplu şekilde gömüldüğü alanı görüntüledi. Üzerlerindeki kıyafet ve eşyalardan cesetlerin Azerbaycanlı askerlere ait olduğu anlaşılıyor. Bazı kafataslarında olan delikler askerlerin kurşuna dizilerek infaz edilmiş olabileceklerini gösteriyor.

Azerbaycan Esir, Kayıp ve Rehine Vatandaşlar Devlet Komisyonu yetkilisi Namig Efendiyev yaptığı açıklamada 1. Karabağ Savaşı'nda kaybolan Azerbaycanlıların bulunması için Şubat 2022’den itibaren bölgede kazılar yaptıklarını bildirdi.

Edilli köyünde bugüne kadar 25 kişinin kalıntılarının bulunduğunu belirten Efendiyev, "26 Eylül'de yapılan kazılarda ise askeri kıyafetli 12 şahsa ait kalıntılar tespit edildi. Bunların Ermenilerce katledilerek toplu şekilde gömülen Azerbaycan askerleri olduğu tahmin ediliyor. Cesetlerden DNA analizi alınacak ve kimlikleri tespit edilmeye çalışılacak" bilgisini paylaştı.

Resmi kayıtlara göre 1990'lı yılların başlarında, 1. Karabağ Savaşı'nda Azerbaycanlı 3 bin 890 asker ve sivil kayboldu.

​​​​​​​Azerbaycan, Ermenistan'la yapılan müzakerelerde kayıp şahıslar konusunu her zaman gündeme getiriyor ve Ermenistan'dan bu şahısların akıbetinin açığa kavuşturulmasını talep ediyor.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 25
  • TŪRK 1 yıl önce Şikayet Et
    Ermeniler aşagilik bir irktir
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Seferberlik ilan edilmeli savas baslatilmali
    Cevapla
  • Akif Armutçu 1 yıl önce Şikayet Et
    azerbaycan bunların intikamını almalıdır. her azerbaycan türküne karşılık 99 tane ermeni infaz edilmeli.
    Cevapla
  • Gurbetçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Kaplan arkadaşım: Kiminin çürür, kiminin çürümez. Ne de olsa toprağın altında olan bir beden biyolojik olarak. Ama şehitlik mertebesine senmi karar veriyorsun? Yüce mevlam bilir.
    Cevapla
  • Kaplan 1 yıl önce Şikayet Et
    Şehitlik makamında değiller demekki o anki durum Allah için bir mücadele vuku bulmamış yoksa şehitlerin cesedi çürümez.Allah onlara rahmet eylesin.Ecirleri mutlaka verilecektir inşallah
    Cevapla
  • OğuzHan 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşım kullandığım isim gibi Kaplan idrakin az sanırım. Her şehit çürümez diye Allahın c.c. bir kanunu ve vaadimi var. Bazı şehitlerin cesedi çürümüyor fakat Allahın c.c. kanunu gereği şehit olan çoğu kişinin cesedi çürüyebilir. Asl olanda cesed değildir. Her şehit diridir. Mevla c.c. Onlara ölüler demeyin onlar diridirler. Rableri tarafından rızıklandırılırlar buyuruyor. Allah c.c. ne güzel söyledi. Hayatın bir çok tabakası var. Kanserden ölen dahi Mümin ise bedeni çürüsede hükmen şehit oluyor.
    Cevapla
  • 1453 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen yorum yapmasan daha iyi olurdu, en iyi bilen ALLAH tır. Sana göre firavunlar şehit o zaman.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor