İstanköy'e sözde "Pontus Soykırımı Anıtı" diktiler: Türkiye bizden özür dilemeli

Yunanistan'a bağlı İstanköy (Kos) Adası'na; sözde Pontus Helenizmi Soykırımı Anıtı dikildi. Bodrum Akyarlar'ın hemen karşısındaki adada yapılan törende konuşan bir yetkili, Türkiye'den özür bekledilerini ima etti.

İstanköy'e sözde "Pontus Soykırımı Anıtı" diktiler: Türkiye bizden özür dilemeli
İstanköy'e sözde "Pontus Soykırımı Anıtı" diktiler: Türkiye bizden özür dilemeli
GİRİŞ 07.10.2022 18:18 GÜNCELLEME 07.10.2022 19:48
Bu Habere 235 Yorum Yapılmış

Yunanistan'ın Ege Adaları ile Batı Trakya'da ABD işbirliği ile silahlandırmayı sürdürürken, Türkiye ile yaşadığı gerginliği bu kez Muğla'nın Bodrum ilçesinin hemen karşısındaki İstanköy (Kos) Adası'na sözde Pontus Helenizmi Soykırımı Anıtı dikerek arttırdı.

HEM PARK HEM DE ANIT YAPTILAR

İstanköy'de yayın yapan yerel medyada yer alan bilgilere göre; İstanköy Belediye Meclisi'nin aldığı kararın ardından, Pontuslular Derneği tarafından bir ay önce yapımına başlanan sözde Pontus Helenizmi Soykırımı Anıtı ve Parkı, 6 Ekim 2022 tarihinde akşam saatlerinde düzenlenen törenle açıldı.

Törene anıtı yapan heykeltraş Kikotis Georgios, Pontus Kos Derneği Başkanı Charalambos Navrozidis, Belediye Başkanı Theodosis Nikitaras, belediye yetkilileri, vatandaşlar, dernek üyeleri ve askeri üst düzey komutanlar katıldı.

TÜRKİYE'NİN ÖZÜR DİLEMESİNİ BEKLİYORLARMIŞ

Pontus Kos Derneği Başkanı Charalambos Navrozidis, törende yaptığı konuşmada, "353 bin soydaşımızı anmak ve onların hatıralarını yaşatmak için burada bu töreni düzenledik, anıtın açılışını yapıyoruz. Türkiye hala özür dilemiyor, çünkü geçmişi ile barışmak istemiyor, soydaşlarımızın torunları da bu anıta sahip çıkacak" ifadelerini kullandı.

RODOS- İSTANKÖY VE ONİKİADALAR DERNEĞİ KINAMA MESAJI YAYINLADI

Rodos-İstanköy ve Oniki Adalar Türkleri Dayanışma Derneği (ROİSDER) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı, anıtın açılışını kınadığını söyledi.

Kaymakçı yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın 23 Şubat 1994 tarihinde Yunan Parlamentosu'nda oybirliği ile kabul ettiği bir yasayla, 19 Mayıs gününü, sözde 'Pontus Soykırımını Anma Günü' olarak kabul ettiğini ve bu yasanın 7 Mart 1994 tarihinde Yunanistan Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak yürürlüğe girdiğini söyledi.

"Düzenlenmekte ve gerçeklikten uzak bu  tarihi yalan üzerine kurgulanmış hikayeler Yunan halkına empoze edilmektedir" diye konuştu.

Kaymakçı heykelin dikilmesini kınadıklarını da söyledi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 235
  • Hakkarili 1 yıl önce Şikayet Et
    Yorgi ouzoyu fazla kaçırmış Türkiye'den özür bekliyormuş Anadolu köylerinin altını üstüne getirdi biz birde özür bekliyorsunuz böyle konuşursanız o heykelde kurtarmaz sizi geri zekalı
    Cevapla
  • TurcoBEY 1 yıl önce Şikayet Et
    ulan ne yüzsüz yalancı millet bunlar?! Tripoliçe, Rodos, Girit Türkleri bizzat kendilerince katledildi. İzmir'in işgali ile başlayan süreçte 650.000 Türk'ü şehit ettiler şimdi kalkmış olmayan şeyin davasını güdüyorlar gerizekalılar. Pontus denilen kokuşmuş yapı Fatih zamanunda yıkıldı ve o gün bugündür o bölge halkı Müslüman ve kendisini Türk olarak tanımlıyor. Bu iş yoğurt baklava çalmaya benzemez Yunan!
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    heykelcilere bak hele
    Cevapla
  • Takipeder! 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede yunan kökenli Türk vatandaşı kimlikli gezen çok şahıs var dna testi yapın bence.
    Cevapla
  • Misak-ı Milli 1 yıl önce Şikayet Et
    Soykırımcı Yunan/Rum gaspçıları. Tripoliçe ve Mora'da çoluk çocuk demeden yüzbinlerce Müslümanı katlettiler. Bizim müfredat ne zaman anlatacak öğrencilere bu gerçekleri, komşi komşi diye birde cicili bicili laflarla şu gaspçı soykırımcı Yunanı bize sevimli göstermeye çalışıyorlar. Türkiye'de kripto bir kesim sürekli Bizans kalıntılarını onarıp arkeolojik kazılar yaptırıyor canla başla, aynı kesim Osmanlı Camilerini 100 yıldır yıkıyor restore ettirmiyor, aynı kesim her sene havalı Yunan erkeğinin peşinden koşan ezik Türk kızı konseptini dizi olarak bu millete izlettiriyor, Şeriat gelsede ne kadar kripto devlet ve İslam düşmanı Bizans artığı varsa ortaya çıkar direk.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler