Esad'dan Türkiye açıklaması! YPG sorusuna da dikkat çeken cevap

Türkiye'yle ilişkiler için, "Ankara ile görüşmelerin şu anda sadece istihbarat düzeyinde olduğunu ancak ikili görüşmelerin seviyesinin yakında yükselebileceğini" söyleyen Esad, "Türkiye'den laf değil, icraat bekliyoruz" yorumunda bulundu.

GİRİŞ 29.11.2022 13:49 GÜNCELLEME 29.11.2022 16:11
Bu Habere 182 Yorum Yapılmış

Lübnan'da Hizbullah yanlısı yayın yapan Al-Akhbar gazetesine göre; Suriye'deki rejimin lideri Beşar Esad, Türkiye ile ilişkiler ve çeşitli konular hakkında bazı gazeteci ve araştırmacılarla yaklaşık 3 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.

Geçen hafta gerçekleştiği belirtilen bu görüşmede, Türkiye ile ilişkiler konusunda açıklamalarda bulunan ve "Ankara ile görüşmelerin şu anda sadece istihbarat düzeyinde olduğunu ancak ikili görüşmelerin seviyesinin yakında yükselebileceğini" söyleyen Esad, "Türkiye'den laf değil, icraat bekliyoruz" dedi.

"TÜRKİYE SAMİMİ Mİ DEĞİL Mİ BİLMEK MÜMKÜN DEĞİL"

Ankara'dan gelen mesajları, kendince, "Türkiye, Suriye'nin taleplerini karşılamaya hazır olduğunu gösterdi" şeklinde yorumlayan Esad, sözlerinin devamında, "Ankara, siyasi yöneliminde bazı Arap ülkelerinden daha kararlı olabilir. Ancak Türkiye'nin tutumunun samimi mi yoksa sadece siyasi bir manevra mı olduğuna karar vermek mümkün değil" ifadelerini kullandı.

"SDG'YLE TEMASLARIMIZDA BİR İLERLEME KAYDEDİLMEDİ"

Terör örgütü YPG/SDG'yle bazı temaslarının olduğunu ancak hiçbir ilerleme kaydedemediklerini belirten Esad, Amerika'yla ise hiçbir şekilde temas halinde olmadıklarını söyledi.

Bouthaina Shaaban (Buseyna Şaban)

ESAD'IN DANIŞMANI: TÜRKİYE'NİN AÇIKLAMALARI SAMİMİ DEĞİL

Öte yandan Esad'ın danışmanlarından olan Bouthaina Shaaban (Buseyna Şaban), Mısır televizyonu Al-Sharq'a verdiği demeçte, Türkiye'den gelen açıklamaları samimi bulmadıklarını belirtti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 182
  • Kalkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ésat başka yolun varmı kı. Ya komsu gibi Türkiyenin yaninda olacan. Yada abd destekli ypg kontrolunde ulken 3 bolünecek. Türkiye kuzeyden cikmaz. Taki emin olana kadar. Bunu bilmelisin. Terörü bu bölgede besleyip buyutmeyecektiniz.
    Cevapla
  • Necmettin öğretmen 1 yıl önce Şikayet Et
    Necmettin Erbakan: Eğer bir gün mesele Suriye olursa bilin ki hedef Türkiye'dir.
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet etsin mekanın cennet olsun,
    Cevapla
  • Türkiye li 1 yıl önce Şikayet Et
    Ölen masumların canları kanları, dağılan aileler, bunların günahı kanı kimlerin eline bulaştı acaba,olan her zaman masumlara garibanlara oluyor
    Cevapla
  • Neco 1 yıl önce Şikayet Et
    Esad, rusyanın ve abd nin kuklasıdır. O bir lider değildir. Onunla iş tutulmaz, ağalarıyla, irtibat kurmak lazım,
    Cevapla
  • Özgür düşünce 1 yıl önce Şikayet Et
    Esad Ülkende, Suriye de ABD tarafından pkk'nın olduğu bölgelerde israil için ülke kuruluyor. Pkk, sdg her neyse gücün yetiyorsa temizlesene Rusya, İran arkanda değilmi yoksa.
    Cevapla
  • Metiş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ehalisini turkiyeye töküb bes deyil Türkiye semimi deyilmiş milletini ne güne qoyub danişada bilir ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!