Türk kökenli milletvekili Avustralya’da bakan oldu

Avustralya’da Türk kökenli milletvekili Nazlı (Natalie) Süleyman, Victoria eyaletinde yeni kurulan kabinede bakan olarak atandı.

Türk kökenli milletvekili Avustralya’da bakan oldu
Türk kökenli milletvekili Avustralya’da bakan oldu
GİRİŞ 05.12.2022 16:22 GÜNCELLEME 05.12.2022 16:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Avustralya’nın Victoria eyaletinde geçtiğimiz ay yapılan eyalet seçimleri İşçi Partisi’nin zaferiyle sonuçlandı. Daniel Andrews seçim zaferinin ardından üçüncü kez başbakan oldu. Andrews, yeni kurduğu eyalet hükümetinde Türk kökenli milletvekiline görev verdi. St Albans'da üçüncü kez milletvekili seçilme başarısı gösteren Nazlı (Natalie) Süleyman, Gaziler, Küçük İşletmeler ve Gençlik Bakanı olarak atandı.

Süleyman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bugün Vali Linda Dessau önünde Gaziler, Küçük İşletmeler ve Gençlik Bakanı olarak yemin ettim. Teşekkürler St Albans” ifadelerini kullandı.

Victoria Parlamentosu’na seçilen ilk Türk ve Müslüman kadın olan Nazlı Süleyman’ın yeni kurulan hükümetin programında yer alan “İslamofobi ile mücadele” çalışmalarına da destek vermesi bekleniyor.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 1
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Aslini astarina arstirin herkeze turk diyoruzda sonra hain cikmasin yeter
    Cevapla
DİĞER HABERLER
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim