ABD geleceğin helikopteri için ilk adımı attı

ABD Kara Kuvvetleri'nin açtığı ve son 40 yıldaki en yüksek helikopter tedarikini içeren 1,3 milyar dolarlık ihaleyi, Textron's Bell şirketi kazandı.

ABD geleceğin helikopteri için ilk adımı attı
ABD geleceğin helikopteri için ilk adımı attı
GİRİŞ 06.12.2022 08:33 GÜNCELLEME 06.12.2022 08:33
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Pentagon'un envanterindeki "Black Hawk" ve "Apache" tipi helikopterlerin yerini alacak yeni nesil helikopter ihalesinin sonuçları açıklandı.

İhalede, Sikorsky ve Boeing’in ortak projesi olan Defiant X koaksiyel rotorlu helikopteri ile Textron'un Geleceğin Uzun Menzilli Taarruz Helikopteri (FLRAA) yer aldı. İhaleyi Textron's Bell şirketi kazandı.

Black Hawk

Değeri 1,3 milyar dolar olan sözleşme 2030'lara kadar sürecek. Üretilen yeni nesil helikopterler, yaklaşık 2 bin Black Hawk genel maksat helikopteri ve 1200 Apache saldırı helikopterinin yerini alacak.

FLRAA yakıt ikmali yapmadan yaklaşık 2 bin 440 deniz mili seyahat edebilecek, aynı zamanda birlikleri tehlikeli sıcak noktalara ulaştırmada rol alacak.

ABD Kara Kuvvetleri, 1980'lerde Apache tipi helikopterlerden bu yana bu kadar büyük ölçekli helikopter alımı yapmamıştı. Boeing'in 7 milyar dolar harcayarak geliştirdiği RAH-66 Comanche helikopter projesi 2004 yılında iptal edilmişti.

Apache

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • Deli Veli 1 yıl önce Şikayet Et
    1,3 Milyar dolara o kadar helikopteri üretecek firma varsa ben hemen sipariş geçiyorum.
    Cevapla
  • bülent 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim de ATAK II miz geliyor inşallah..............
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de çılgın senaryo! Şampiyonluk yarışı ve ihtimaller...
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü