Teksas Valisi, mültecileri otobüslere doldurup Kamala Harris'in evinin önüne bıraktı

ABD'de Cumhuriyetçilerin kalesi olarak bilinen Teksas eyaletinin Valisi Greg Abbott, sığınmacıları otobüslere doldurarak ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in evinin önüne gönderdi.

GİRİŞ 26.12.2022 15:44 GÜNCELLEME 26.12.2022 16:46
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

ABD'de düzensiz göçmenlere yönelik tartışmaların ardından dikkat çeken bir olay yaşandı.

Birkaç otobüs dolusu göçmen, ülkedeki dondurucu soğuklar esnasında Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in başkent Washington'daki evinin önüne bırakıldı.

Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda, göçmenlerin Teksas'tan Harris'in yaşadığı Deniz Gözlemevi'ne getirildiği görüldü.

CNN International'ın bildirdiğine göre; başkent Washington sıcaklıkların eksi 10 dereceye düştüğü aşırı kış hava koşullarında bazı insanlar, tişört ve şort gibi yetersiz giysiler giyiyordu.

Teksas Valisi Greg Abbott

BAŞ ŞÜPHELİ TEKSAS VALİSİ

Diğer taraftan otobüsleri kimin gönderdiği belli olmasa da Teksas Valisi Greg Abbott da dahil olmak üzere birçok Cumhuriyetçi vali, daha önce ABD Başkanı Joe Biden'ın göçmenlik politikalarını protesto etmek için Washington D.C. ve New York gibi Demokratların elinde olan şehirlere göçmen göndermişti.

Eylül ayında Abbott yine, eyaletindeki iki otobüs göçmeni Başkan Yardımcısı Harris'in başkent Washington'daki evine gönderdiğini belirtmişti.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, bu olayda da Vali Abbott'un suçlu olduğu belirtildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Abdullah Hasan yaptığı açıklamada, "Vali Abbott, Noel arifesinde çocukları herhangi bir federal veya yerel makamla koordinasyon sağlamadan dondurucu soğuklarda yol kenarına bıraktı" dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 6
  • Burak 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde de yapılsa bari. Mültecileri ve kaçakları en çok seven, sahip çıkan bir içişleri bakanı var bu ülkede. Bindirsinler otobüslere bıraksınlar onun kapısının önüne. Eminim ertesi gün yapanı içeriye atarlar
    Cevapla
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz ne edek baba 10 milyona razıydık gerçek sayıyı yaradan bilir... Vatanımız Amerika'ya çevrildi, çok ulus,çok kültür,çok din, çok dil, çok kirilgan...
    Cevapla
  • !!!! 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam mesaj veriyor işte demokratlara. Demokratlara kalsa onlar herkesi dolduracaklar Amerika'ya ama Cumhuriyetçiler bu ülke evet bir göçmen ülkesi ama biz bu zamana geldik ve ulusumuzu oluşturduk. Bu yüzden artık daha fazla düzensiz göçmen istemiyoruz herkesin enayisi biz değiliz diyor. Amerika'da 50 milyon yoksul insan yaşıyor bir devletin önceliği kendi insanlarıdır
    Cevapla
  • Sedef 1 yıl önce Şikayet Et
    Yarın hepsi Türkiye'ye gelir.
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Para teklif ederse ABD bizim başımızdakiler hemen bir geri kabul anlaşması daha imzalayıp alırlar kardeşim. Millete de biraz ajitasyon yaparlar, ensar muhacir muhabbetiyle kanıdırlar. Sonuçta aldıkları herkes potansiyel bir oy onlar için. Kimseye hesap vermiyorlar istedikleri kadar gelene gidene vatandaşlık dağıtıyorlar. Niye diye sordular mı cevap veren yok ama. Vatandaşlığını para karşılığı satacak kadar düştüler neymiş her yerde varmış. Var dedikleri yerlerde Yunanistan, Bulgaristan gibi Avrupa’nın muz cumhuriyeti devletleri. Almanya’dan, İngiltere’den, Fransa’dan parayla vatandaşlık iste bakalım sonra ne olacak
    Cevapla
  • Musa 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi yapmış , davul başkasında tokmak başkasında olunca böyle olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1 Mayıs'ı provoke edeceklerdi: Yakalandılar!
Türkiye gizli tutuyor, dengeler değişecek! Ankara, Batı ve İran'ın elini kolunu bağladı