Economist 6'lı masadan umudu kesti: Erdoğan mitingi rock konseri Kılıçdaroğlu ocakbaşı

The Economist dergisi, 6'lı masadan umudunu kesti: "Erdoğan'a karşı kazanmaları zor. Erdoğan'ın mitingleri bir rock konseri havasında. Kılıçdaroğlu'nunki ise ocak başı dersi gibi. İmamoğlu'nun yıldızı ise çoktan söndü."

GİRİŞ 16.01.2023 17:48 GÜNCELLEME 17.01.2023 10:11
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Türkiye'de bu yıl yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerine az bir süre kaldı.

Normal takvime göre haziran ayında gerçekleştirilecek seçimlerin öne çekilebileceği ihtimali dile getiriliyor.

İNGİLİZ DERGİSİ: MUHALEFET KAZANMALI AMA...

Londra merkezli The Economist dergisi, "Muhalefet kazanmalı ama önünde engeller var" başlıklı bir analiz yayınladı.

Analizde, muhalefetin kendi içinde birtakım sorunlar yaşadığı belirtilerek, "Seçimlere sadece aylar kalmışken, Millet İttifakı hâlâ cumhurbaşkanlığı için ortak bir aday çıkarmadı." denildi.

MUHALEFETTE ÇATLAK: KILIÇDAROĞLU İSTİYOR, AKŞENER TEPKİLİ

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aday olmaya kararlı görünüyor, ancak İyi Parti Lideri Meral Akşener'in tepkisiyle karşılaşıyor." denilerek, "Muhalefet içindeki çatlaklar kendini gösteriyor." ifadesi kullanıldı.

"ERDOĞAN İLE KIYASLANAMAZ"

Kılıçdaroğlu'ndan "yetenekli bir yönetici" şeklinde bahsedilen söz konusu yazıda, CHP Lideri'nin seçilememe ihtimaline dikkat çekildi ve "Bir konuşmacı olarak Erdoğan ile kıyaslanamaz." görüşüne yer verildi.

MİTİNGLER İÇİN 'ROCK KONSERİ VE OCAKBAŞI DERSİ' KARŞILAŞTIRMASI

Erdoğan'a işaret edilen derginin analizinde, "Türk liderin mitingleri bir rock konseri havasında. Kılıçdaroğlu'nunki ise ocakbaşı dersi gibi gelebilir." notu paylaşıldı.

Adaylık için isimleri geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, böyle bir durumda görevlerinden istifa etmesi gerektiği anımsatıldı.

İstifaları halinde bu iki belediyenin kontrolünün AK Parti'ye geçmesi olasılığına değinilerek, ayrıca İmamoğlu'nun ve Yavaş'ın zayıf noktası olduğu kaydedildi.

"İMAMOĞLU'NUN YILDIZI ÇOKTAN SÖNDÜ"

Konuya ilişkin, "İmamoğlu'nun yıldızı 2019'daki zaferinin ardından çoktan söndü." denildi. "Sert bir milliyetçi" olarak tanımlanan Yavaş'ın ise HDP'li seçmenlerden oy almasının zor olduğu ifade edildi.

CHP İLE İYİ PARTİ ARASINDAKİ HDP GERİLİMİ

Erdoğan'a karşı seçimleri kazanmak isteyen muhalefet bloğunun HDP'nin oylarına ihtiyaç uyduğu ancak yine aynı bloğun söz konusu partiye "soğuk davrandığı" aktarıldı.

Yazıda, "CHP, partinin (HDP) desteğini almaya devam etmek için istekli. Ama HDP'yi PKK'nın siyasi kanadı olarak gören İyi Parti aynı masaya oturmayı reddediyor." denildi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 75
  • Kutahyali 1 yıl önce Şikayet Et
    İNŞALLAH bütün beşer ve İslam aleminin kurtuluşu umudu olacak
    Cevapla
  • Sözügüzel 1 yıl önce Şikayet Et
    12. Mağlubiyeti olacak İNŞAALLAH
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben de olsam batının taktiğini uygulardım. Daha siyah için, grilere ışık tutar onları beyaza yakın gösterir, böylece toplumların gözünde asıl yapmam gerekeni yapmış olurdum. Ya da demokrasi yalanı içinde uyumalarını izlerdim. Siyahı da seçsen ben, beyazı da seçsen ben.
    Cevapla
  • Erpınar 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın büyük şeytanları muhalefeti istiyorlarsa vardır bir bildikleri.
    Cevapla
  • Aytekin 1 yıl önce Şikayet Et
    imamoğlu nu ingilizler bile parlatamadıysa demek ki o kadar boşmuş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!