NATO'dan Rusya'ya karşı yeni hamle: Romanya'ya gözetleme uçağı konuşlandırıldı

NATO bir gözetleme uçağını Rusya'nın askeri faaliyetlerini izlemek için Romanya'nın doğusuna konuşlandırdı.

NATO'dan Rusya'ya karşı yeni hamle: Romanya'ya gözetleme uçağı konuşlandırıldı
NATO'dan Rusya'ya karşı yeni hamle: Romanya'ya gözetleme uçağı konuşlandırıldı
GİRİŞ 18.01.2023 14:57 GÜNCELLEME 18.01.2023 15:03

Reuters, bir NATO gözetleme uçağını Rusya'nın askeri faaliyetlerini izlemek için Romanya'nın doğusuna konuşlandırıldığını ifade etti.

Bükreş yakınlarındaki hava üssüne inen uçağın yanı sıra önümüzdeki günlerde iki tane daha uçağın aynı bölgeye iniş yapması bekleniyor. Uçakların, birkaç hafta boyunca bölgede kalacakları ifade edildi.

NATO ASKERİ FAALİYETLERİ İZLEYECEK

Romanya Savuna Bakanı Angel Tilvar  "Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş bağlamında NATO, doğu kanadındaki askeri faaliyetleri gözetleme uçakları yardımı ile izleyecek" açıklamasını yaptı.

NATO Sözcüsü Oana Lungescu ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Rusya'nın Ukrayna'daki yasa dışı savaşı Avrupa'da barış ve güvenliği tehdit etmeye devam ederken, NATO'nun müttefik topraklarının her karışını koruma ve savunma kararlılığından şüphe duyulmamalıdır" ifadelerini kullandı.

YÜZLERCE KİLOTMETRE ÖTESİNİ TESPİT EDEBİLİYOR

NATO, geçen hafta Havadan Uyarı ve Kontrol Sistemi gözetleme uçaklarının Bükreş'te konuşlandırılacağını ve bu bölgedeki keşfin yalnızca NATO toprakları üzerinde olacağının altını çizmişti. Romanya'ya konuşlandırılan uçak Almanya'da bulunan 14 NATO gözetleme uçaklarından biri. Söz konusu uçak, yüzlerce kilometre ötedeki diğer uçakları tespit edebiliyor.

 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler