Zelenskiy'nin eski danışmanının açıklamaları başına iş açtı!

Ukrayna'nın Dnipro şehrinde apartmana isabet eden füze saldırısında kendi ülkesinin hava savunma sistemini sorumlu tutan Volodimir Zelenskiy'nin danışmanı Oleksiy Arestoviç'in açıklamaları başına iş açtı ve ismi ölüm listesine alındı.

Zelenskiy'nin eski danışmanının açıklamaları başına iş açtı!
Zelenskiy'nin eski danışmanının açıklamaları başına iş açtı!
GİRİŞ 18.01.2023 23:35 GÜNCELLEME 18.01.2023 23:35
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ukrayna'nın Dnipro şehrinde geçtiğimiz hafta bir apartmana füze isabet etti. Olayda 40'dan fazla sivil hayatını kaybederken, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy'nin danışmanı Oleksiy Arestoviç dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Zelenskiy'nin bir numaralı danışmanlarından olan Orestoviç, Rus füzesinin Ukrayna hava savunma sistemi tarafından vurulduğunu ve bu nedenle apartmanın üstüne düştüğünü söyledi. Gelen tepkilerin ardından istifa etmek zorunda kalan Oleksiy Arestoviç, Volodimir Zelenskiy ile ilgili iddialarda bulundu.

"ZELENSKİY, HIRİSTİYANLIĞA SAVAŞ AÇTI"

Koyu bir Ortodoks olarak bilinen Arestoviç, "Hazır istifa etmişken doğruları konuşayım: Zelenskiy, Hıristiyanlığa savaş açtı. Kiliseleri kapattı. Zelenskiy, Rusları dışladı. Rusça konuşanlar ayrımcılığa uğradı. Milyonlarca Ukraynalı'nın devlete olan sadakati zedelendi. Bunu onarmak kolay olmayacak." ifadelerini kullandı.

ÖLÜM LİSTESİNE ALINDI

Ukrayna'da "bölgesel savunma birlikleri" fikrinin mimarı olan ve on binlerce kişinin silahaltına alınmasını sağlayan Oleksiy Arestoviç'in açıklamaları başına iş açtı. Ukrayna'nın "ölüm listesi" olarak bilinen İçişleri Bakanlığına bağlı "Myrotvorets" adlı internet sitesinde Arestoviç'in adı yayımlandı.

Arestoviç, internet sitesinde "Ukrayna'nın düşmanı" ilan edildi. Söz konusu sitede Ukrayna'nın düşmanı ilan edilenler, suikaste kurban gidiyor.

UKRAYNA BASININDAN "RUS AJANI" İDDİASI

Dnipro valisi ve birçok Ukraynalı siyasetçi, Ukrayna istihbaratı SBU'nun, Arestoviç'i tutuklamasını ve sorguya çekmesini istedi. Ukrayna basını, Arestoviç'in Rus ajanı olduğunu iddia etti. En son listedeki Dariya Duginova, uğradığı bombalı suikast sonucunda hayatını kaybetmişti.

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Biride doğru söylemiş katolikler için ortodoks ların hiçbir önemi yok hatta onları insan yerine bile koymazlar onun için ukranya hiç umurlarında değil hedef rusyayı zayıflatmak
    Cevapla
  • eski türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Vazifida iken susyor alindikça konuşyor bu tür olay her ülkide ayni. Boş laf
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    dogru demiş !!! palyaco bu zelenski .
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    yahudi itler Ukrayna'ya çökmüş
    Cevapla
  • Sezer 1 yıl önce Şikayet Et
    komedyen başkandan ne beklersin Ukrayna
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor