İsveç'ten ilginç açıklama: Sözlerimizi tuttuk!

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billstrom, ülkesinin NATO üyeliği konusunda Türkiye'ye verdiği sözleri yerine getirdiğini bildirdi.

İsveç'ten ilginç açıklama: Sözlerimizi tuttuk!
İsveç'ten ilginç açıklama: Sözlerimizi tuttuk!
GİRİŞ 25.01.2023 06:31 GÜNCELLEME 25.01.2023 06:31
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ülkesinin AB dönem başkanı olması sıfatıyla Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu Dış İşleri Komitesi toplantısında konuşan Billstrom, geçen yıl ülkesinin üyeliği için Türkiye ile yapılan üçlü anlaşmanın sorumluluklarını yerine getirildiği görüşünü dile getirdi.

Billstrom, “Anlaşmanın tüm kısımlarını yerine getirdik ve buna uygulamaya devam edeceğiz.” dedi.

İsveçli bakan, ülkesinin kısa bir süre sonra NATO’ya üye olmasını umut ettiğini sözlerine ekledi.

Son olarak aşırı sağcı bir siyasetçinin Stockholm’de Kuran yakma eylemine izin verilmesine Ankara sert tepki göstermişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuran yakma eylemi sonrası "İsveç, NATO üyeliği konusunda bizden destek beklemesin" açıklamasını yapmıştı.

Türkiye, İsveç’in NATO üyeliğine izin vermeden önce Stockholm’ün Ankara’ya uyguladığı silah ambargosuna son vermesini, terörle mücadele yasalarında değişiklik yapmasını ve talep ettiği “terörist” olarak gördüğü Türk vatandaşlarının sınır dışı edilmesini şart koşmuştu.

Silah ambargosunu kaldıran ve yasalarında konuyla ilgili değişikliğe giden İsveç, yargının bağımsız olduğu gerekçesiyle sınır dışı kararlarına müdahale edemeyeceği görüşünü dile getiriyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İsveçi alıp bizi bıraksınlar.
    Cevapla
  • bir garip yolcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Tükürün Ehl-i Salîb'in o hayasız yüzüne! Tükürün onların aslâ güvenilmez sözüne! Medeniyet denilen maskara mahlûku görün: Tükürün maskeli vicdânına asrın, tükürün!
    Cevapla
  • rotterdamli 1 yıl önce Şikayet Et
    bizde tuttuk
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    isveç nato üyeliği istemiyor, isveçin üyeliğini abd istiyor, abd ye karşı gelmemek için nato üyeliği ne talip
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Dalgamı geçiyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF 2. Lig'de ilginç maç! Beraberlik yetiyordu: İki takım da şut çekmedi
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü