Avrupa'da grev kaosu: Hayat durma noktasına geldi

İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya ve Yunanistan'daki sağlık, ulaşım, turizm ve sanayi sektörlerinde devam eden eylemler hayatı durma noktasına getirdi.

Avrupa'da grev kaosu: Hayat durma noktasına geldi
Avrupa'da grev kaosu: Hayat durma noktasına geldi
GİRİŞ 25.01.2023 11:12 GÜNCELLEME 25.01.2023 11:17
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Fransa, Almanya, İtalya, İngiltere ve Yunanistan'da sağlık, ulaşım, turizm ve sanayi sektörlerindeki grevler hayatı durma noktasına getirdi. İş bırakma eylemleri Avrupa ekonomisini de vurdu. Fransa’da işçilerin başlattığı grev şimdiye kadarki en uzun grev olarak kayıtlara geçti.

İNGİLTERE'DE GREV ÜSTÜNE GREV

İngiltere’de ise doktor ve hemşirelerin başlattığı grev sağlık sistemindeki kaosu daha da büyütürken ülkede son bir hafta içinde öğretmenler ve demiryolu çalışanları da greve gitti.

FRANSA'DA 1 MİLYON İNSAN SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

Fransa’da hükümetin emeklilik reformuna karşı 1 milyondan fazla insan sokaklara döküldü. Fransız hükümetinin emeklilik yaşını 64’e çıkarmayı hedefleyen reforma karşı ülke genelinde birçok sektör greve gitmiş ve Paris, Marsilya, Nice, Toulouse kentlerinin yanı sıra ülkede 200’den fazla noktada gösteri düzenlenmişti.

Düzenlenen gösteriler nedeniyle eğitim ve kamu hizmetlerinde aksamalar görüldü.

AVRUPA EKONOMİSİNİ VURDU

İtalya ve İspanya’daki sendika grevleri de Avrupa ekonomisini kötü etkiledi. İspanya’da sağlık çalışanları özelleştirme politikalarını protesto ediyor. Ülkede havacılık sektöründe devam eden eylemler de İspanyol ekonomisini vurdu. İspanya’da 16 havalimanında süren eylemler turizmi sektörüne zarar verdi.

Portekiz de grev dalgasından nasibini alan ülkelerden biri. Ülkede 14 Ocak’ta öğretmenler kısmi grevin ardından gösteri düzenledi.

Almanya’da ise Berlin Brandeburg Havalimanı’nda yer hizmetleri ve güvenlik personelinin Çarşamba günü greve gideceği açıklanmıştı. Çarşamba günü için planlanan 300 uçuşun iptal edildiği ve 35 bin yolcunun durumdan etkileneceği bildirildi.

Borç kriziyle boğuşan Yunanistan’da ise daha yüksek ücret talep eden işçiler sokaklara dökülmüştü.

 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 9
  • Kayapınarlı Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahım sen büyüksün. Biz müslümanlarda iş yok. Anca sen halledersin bu kefereleri. Beter olsunlar inşallah
    Cevapla
  • Erdoğan 1 yıl önce Şikayet Et
    beter olun sömürgeci zalimler
    Cevapla
  • Beyaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah arttırsın
    Cevapla
  • Faruk 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayda ne oldu şimdi …Daha karpuz kesecektik olmadı ki…. Allah’ın dediği olur bu sizin için daha başlangıç
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc altlarını üstlerine çevirsin bu haçlı keferelerinin inşaellah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı