Rus diplomat: Leopard'lar için uranyumlu mermi verilmesi nükleer bomba kullanımı demektir

Rus diplomat Konstantin Gavrilov, Batı'nın Ukrayna'ya Leopard 2 tankları için uranyum çekirdekli havan mermisi göndermesini nükleer provokasyon olarak değerlendirdi.

Rus diplomat: Leopard'lar için uranyumlu mermi verilmesi nükleer bomba kullanımı demektir
Rus diplomat: Leopard'lar için uranyumlu mermi verilmesi nükleer bomba kullanımı demektir
GİRİŞ 26.01.2023 09:39 GÜNCELLEME 26.01.2023 10:05
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Viyana'da yapılan askeri güvenlik ve silah kontrolü müzakerelerinde Rusya'yı temsil eden heyetin başkanı Konstantin Gavrilov, Batı'ya Ukrayna'ya Leopard 2 tankları için uranyum çekirdekli havan mermisi göndermekten kaçınma çağrısı yaptı.

"NÜKLEER BOMBALARIN KULLANILMASI OLARAK DEĞERLENDİRECEĞİZ"

Alman Leopard 2 ile Bradley ve Marder zırhlı araçlarının, Yugoslav ve Irak'ta olduğu gibi kullanılması halinde bölgenin kirlenmesine yol açan uranyum çekirdekli alt kalibreli zırh delici mermilere sahip olduğunu bildiklerini kaydeden Gavrilov, "NATO'nun ağır askeri teçhizatı için bu tür mermilerin Kiev'e tedarik edilmesi durumunda, bu eylem Rusya'ya karşı kirli nükleer bombaların kullanılması olarak değerlendirilecektir" dedi.
Berlin'in Alman tanklarının Rus askerlerine yeniden saldırması yönünde 'bilinçli tercih' yapmasına cevaben Rusya'nın bu savaş makinelerini imha edeceğini kaydeden Gavrilov, Ukrayna'ya gönderilmesi halinde ABD yapımı M1 Abrams tanklarının da aynı kaderi paylaşacağını vurguladı.

"BİZİ UYARMADINIZ DEMEYİN"

ABD ve NATO ülkelerini Kiev'e barışçıl Rus kentlerini vurmak ve anayasayla teminat altına alınmış toprakları ele geçirmek için silah tedarik etmesi halinde Rusya'nın buna sert misilleme yapmak zorunda kalacağının altını çizen Gavrilov, "Daha sonra 'bizi uyarmadınız' demeyin" mesajı gönderdi.
 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7
  • Ayhan - 1 yıl önce Şikayet Et
    Uranyumlu mermi daha siddetlimi patliyor? Yoksa amac etrafi kirletmekmi?
    Cevapla
  • ADEMOGLU 1 yıl önce Şikayet Et
    Sürüyede savaş durdu,rusya belasını ukraynada buldu,artık ya batar yada yok olur
    Cevapla
  • Battal 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne diyoruz yiyin bir birinizi Allah CC şu mübarek günde tüm müslüman alemini korusun
    Cevapla
  • Mizah 1 yıl önce Şikayet Et
    Yugoslavya ve Irak'ta bölgeyi kirleten uranyum çekirdekli mermi kullanmak serbest.
    Cevapla
  • dede 1 yıl önce Şikayet Et
    tramp BOLTONU kovarken ulan sana kalsa tüm dünyaya savaş açmamız gerekek demişti. giden tramp oldu. şimdi tüm dünyaya savaş açıyrlar. bu aslında iyi bir şley. en azından 40 yıldır islam çoğrafyasına açtıklaır savaş kendi mmeleketleirne taşınıyor anlamına geliyor. yanı inşaallah abd ab de yıkıolmöayan bombalara hedef olmayan tek hane kalmaz. çğnkü suriyede ırakta yaptıklaıroprtada. şimdi kenidleirne geldi sıra. ya allah.
    Cevapla
  • Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Vurulmayan tek hane kalmasın diyorsunya o hanelerden bir tanesi benim hanem kırk yıldır içi islamla dolu.,benim evim ailem bombalanınca sen cennetlik olacaksın değilmi.Allah büyük kime niyet kime kısmet.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?