El Ezher'in Müslümanlara çağrısı İsveç'i endişelendirdi

Mısır'daki El-Ezher Kurumu, Müslümanlara seslenerek, "Hollanda ve İsveç ürünlerini boykot edin" dedi. İsveç Başbakanı Kristersson, çağrının ciddi riskler taşıdığını söyleyip "Müslüman ülkelerle-İsveç ilişkileri bozulabilir" diye konuştu.

El Ezher'in Müslümanlara çağrısı İsveç'i endişelendirdi
El Ezher'in Müslümanlara çağrısı İsveç'i endişelendirdi
GİRİŞ 26.01.2023 14:28 GÜNCELLEME 26.01.2023 14:30
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Mısır'daki El-Ezher Kurumunun boykot çağrısı ile ilgili devlet televizyonu SVT'ye açıklama yaptı.

Kristersson, boykot çağrısının, İsveç'in birçok Müslüman ülkeyle iyi olan ilişkilerini etkileyebileceğini belirterek, "Boykot çağrısı, İsveç şirketleri için çok büyük riskler taşıyor. Ayrıca bu dünyanın farklı bölgelerinde ve birçok Müslüman ülkesiyle İsveç'in ilişkilerine olumsuz yansıyabilir" ifadelerini kullandı.

İsveç hükümeti, Stockholm'de Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını "ifade özgürlüğü" çerçevesinde değerlendirirken, İsveç Başbakanı'nın, boykot çağrısına ilişkin "düşünce ve ifade özgürlüğünün önemli olduğunu ancak diğer ülkelerin hassasiyetlerinin de anlaşılması gerektiğini" söylemesi dikkati çekti.

KRİSTERSSON'DAN TÜRKİYE İLE DİYALOG ÇAĞRISI

Kristersson, toplumu sükunete de davet ederek, "İsveç çok ciddi bir güvenlik politikası uyguluyor. NATO'ya hızlı şekilde girmek için Türkiye ile diyaloğa ihtiyacımız var" dedi.

Danimarkalı aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan, 21 Ocak'ta, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmış, kalabalık polis korumasında gerçekleştirdiği eylem sırasında Paludan'ın yanına kimsenin yaklaşmasına izin verilmemişti.

Hollanda'da ırkçı "Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA)" hareketi lideri Edwin Wagensveld de 23 Ocak'ta Lahey kentinde Kur'an-ı Kerim yırtmıştı.

Bunun üzerine Mısır'daki El-Ezher Kurumu tüm Müslümanları, Hollanda ve İsveç ürünlerini boykot etmeye çağırmıştı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 85
  • Batının Dini 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların ortak paydası İslam ve Müslüman düşmanlığı. Endişelendikleri konu ise insan hakları ihlalleri değil maddi çıkarları. Bunların dini, kitabı, imanı sadece maddi çıkarları. Onun dışındaki hiç bir şeyin önemi yok. İslama düşman olmalarının ardında yatan da bu zaten. Kendilerine gelip geçici dünya menfaati yerine kalıcı olan ahireti hatırlatması.
    Cevapla
  • Ben de haklıyım 1 yıl önce Şikayet Et
    Endişelenmelerine gerek yok. Bizim Müslümanlar boykot falan etmezler. Ya da balık hafızamız 1-2 hafta sonra unutur. Nerede bizde o adanmışlık? Buyrun en bilinen İsveç markaları. Boykot edin. Ikea, Volvo ve H&M.
    Cevapla
  • Abdul-Vahit 1 yıl önce Şikayet Et
    siz kefereler Müslüna Türkiyeden korkun. siz diyalog filan istemiyorsunuz.resmen kaşınıyorsunuz. bize de kaşımak düşer
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Market seviyesinde en azından(fazlası da olabilir) ürün paylaşımı yapılırsa somut adım atılır.
    Cevapla
  • Bekir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim de ifade özgürlüğümüz var - Biz kendimizi Sadece İsveç ve Hollandayı değil bu provokatörlerin arkasındaki AB ve ABD mallarını BOYKOT ederek gösteriyoruz - AB malı otomobil almıyoruz Amerikan markalı Cep Telefonu almıyoruz - Bütün mallarını boykot ediyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı