Peru'da yüksek tansiyon dinmiyor

Peru'nun başkenti Lima'da Cumhurbaşkanı Dina Boluarte'nin istifa etmesini ve erken seçime gidilmesini talep eden göstericilerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

Peru'da yüksek tansiyon dinmiyor
Peru'da yüksek tansiyon dinmiyor
GİRİŞ 27.01.2023 09:31 GÜNCELLEME 27.01.2023 09:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Peru'nun başkenti Lima'da Cumhurbaşkanı Dina Boluarte'nin istifa etmesini ve erken seçime gidilmesini talep eden göstericilerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

ÇATIŞMA GECE BOYUNCA SÜRDÜ

Ellerindeki pankartlarla meydana doğru yürüyüşe geçen grubun önü polis tarafından kesilince bazı protestocular, güvenlik güçlerine taş atmaya başladı. Grup liderleriyle polis yetkilileri arasındaki görüşmelerden olumlu sonuç çıkmaması, çatışmaların alevlenmesine neden oldu.Havanın kararmasıyla ara sokaklarda toplanmaya başlayan göstericiler, güvenlik güçlerine taşlarla saldırdı. Gece boyunca süren çatışmalar, polisin protestoculara yönelik biber gazı kullanması ve bazı göstericileri gözaltına almasıyla son buldu.

NE OLMUŞTU?

Eski Cumhurbaşkanı Castillo, hükümeti devirmekle suçladığı Kongre tarafından "kalıcı ahlaki yetersizlik" suçlamasıyla 7 Aralık 2022'de görevinden azledilmişti.
Pedro Castillo, Kongreyi feshetme ve ulusal acil durum hükümeti kurma kararının ardından gözaltına alınmıştı. Daha sonra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dina Boluarte, ülkenin yeni Cumhurbaşkanı olarak yemin etmişti.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    inka yerlisi vatandaslara yönetimi bırakmak istemiyorlar. sömürgecilerin torunları hala yönetimde. Japaonlar ve İspanyollar peruyu hala sömürmek için yargı yi kullaniyorla. Eski Türkiye gibi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...
Kız kardeşiyle ayrı düşen küçük Kerem'in duygulandığı anlar yürekleri dağladı...