Kuzey Kore'den ABD'ye topyekun savaş uyarısı: Nükleer silahla vururuz

Kuzey Kore, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in Güney Kore ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada; ABD'nin bölgede olası bir askeri harekatına, nükleer silah dahil topyekun savaş ilkesi çerçevesinde karşılık verileceğini açıkladı.

Kuzey Kore'den ABD'ye topyekun savaş uyarısı: Nükleer silahla vururuz
Kuzey Kore'den ABD'ye topyekun savaş uyarısı: Nükleer silahla vururuz
GİRİŞ 02.02.2023 11:14 GÜNCELLEME 02.02.2023 13:58
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in bu hafta Güney Kore'ye gerçekleştirdiği ziyaretin yankıları sürerken, Kuzey Kore'den ABD ve müttefiklerine tehdit niteliğinde bir açıklama geldi.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Kore Yarımadası'ndaki ve bölgedeki askeri ve siyasi durum, ABD ve müttefiklerinin pervasız çatışma yanlısı manevraları ve düşmanca eylemleri nedeniyle kırmızı çizgiye ulaştı" ifadeleri kullanıldı.

TOPYEKUN SAVAŞ VE NÜKLEER SİLAH VURGUSU

Austin'in Seul ziyaretine atıfla, "Bu, ABD'nin Kore Yarımadası'nı devasa bir savaş cephaneliğine ve kritik bir savaş bölgesine dönüşmesiyle sonuçlanacak tehlikeli senaryosunun güçlü bir göstergesidir" denilen açıklamada, "Pyongyang'ın, ABD'nin muhtemel bir askeri harekatına 'nükleer silaha karşı nükleer silah topyekun savaşa karşı topyekun savaş' ilkesi çerçevesinde en sert tepkiyi vereceği" belirtildi.

"ABD’nin Kore Yarımadası ve çevresine stratejik varlıklar konuşlandırmaya devam etmesi halinde Pyongyang'ın caydırıcı faaliyetlerini sürdüreceğinin" vurgulandığı açıklamada, "Washington'ın düşmanca politikası" nedeniyle Kuzey Kore'nin ABD ile herhangi bir diyalog arayışında olmadığı aktarıldı.

AUSTİN'İN SEUL ZİYARETİ

ABD Savunma Bakanı Lyold Austin, bu hafta başında Güney Kore'yi ziyaret ederek temaslarda bulunmuş; Washington ve Seul'ün Kuzey Kore'nin askeri tehditlerini caydırmak üzere F-22 ve F-35 jetlerini de içeren gelişmiş askeri varlıkların bölgede konuşlandırılması konusunda mutabık kaldığı kamuoyuna yansımıştı. Ayrıca, iki ülkenin ortak tatbikatlarının süreceği bildirilmişti.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 6
  • tusem 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarda kuru sıkı vurmazsan adam değilsin
    Cevapla
  • gercek 1 yıl önce Şikayet Et
    korede o dod var mi anca iran gibi bos konusur sikiyosa vur da gorelim alem yigit gorsun
    Cevapla
  • Morelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Yasa kim sen restini cekiyorsun abd korkuyor roketi atiyorsun ulkeleri takmiyorsun sen bildigini yap bizimkiler bu ne dedi o ne dedi diye kafa agritiyorlar
    Cevapla
  • Çankırı lı 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu patlatın abd nin bir kaç eyaletinde nükleer bombaları dağılsın şu melanet iblis abd ondan sonra Dünya Huzura Kavuşsun.
    Cevapla
  • 654 1 yıl önce Şikayet Et
    heyheyhey allahına kurban birde müslüman olsan tam allahına kurbandı helal olsun gücü oluğta cesareti delifişek gibi olanlara bayılıyorum helal sana kimjong helal malkoçoğlu dünyayı hatta bütün alemlerdeki mazlumları sen abdye karşı kurtaracan birde allahın gücünü arkana alsaydın varya müslüman olarak sana karşı karşı koyacak hiçbir güç tanımıyorum allahtan başka
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa'ya son üç yılda gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu
Adana'da başıboş köpek sürüsü yaşlı kadını parçaladı