NATO Genel Sekreteri: Finlandiya yarın NATO'ya katılacak

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Finlandiya'nın yarın ittifaka katılacağını açıkladı. Stoltenberg, "Bütün askeri yapımızın bir parçası olacaklar. Müttefik olarak ittifaka katılacaklar" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 03.04.2023 14:08 GÜNCELLEME 03.04.2023 14:50
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, yarın Finlandiya'nın 31. üye olarak ilan edileceğini, bayrağının NATO karargahına çekileceğini bildirdi.

Stoltenberg, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO karargahında 4-5 Nisan'da yapılacak NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde basın toplantısı düzenledi.

31. ÜYE İLAN EDİLECEK

Toplantının ilk gününde Finlandiya'nın 31. üye olarak ilan edileceğini, bayrağının NATO karargahına çekileceğini kaydeden Stoltenberg, bunun söz konusu ülkeyi daha güvenli, İttifakı da daha güçlü kılacağını vurguladı.

Stoltenberg, İsveç'in de üyelik sürecinin en yakın zamanda tamamlanması yönündeki temennisini yineledi.

ONAY SÜRECİ TAMAMLANDI

Haziran 2022'de düzenlenen Madrid Zirvesi'nden hemen sonra NATO ülkelerinin çoğu, iki ülkenin üyelikleri için onay sürecini başlatmıştı. 20 NATO ülkesi temmuzda, 4 ülke ağustosta, 4 ülke de eylülde meclislerinde onay sürecini tamamladı.

Son olarak 27 Mart'ta Macaristan Meclisi, Finlandiya'nın üyeliğini onayladı. TBMM'deki onay da 30 Mart'ta çıktı. Böylece Finlandiya'nın NATO üyelik süreci, bir yıldan kısa sürede tamamlanarak İttifakın 74 yıllık tarihinde en hızlı ilerleyen üyelik süreçlerinden biri oldu.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Isvec 50 yil veto edilmeli önce kktc azeribaycan nato ya alinmali nato genislemesi icin
    Cevapla
  • MASK 1 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi göreceğiz pkk ya bakış açılarını bence kol kola yan yana duracaklar ve köprüyü geçene kadar misali diyecekler
    Cevapla
  • MACKALI 61 1 yıl önce Şikayet Et
    Be$ milyonluk finlandiya Natoya ne katkisi olabilirki.? Ama nato´unun ona cok katkisi olur..Bir rusya savasinda tüm nato finlandiyaya yardim eder ama finlandiyanin türkiyeye ne katkisi olur yani kac asker yollar.? Nerde iki asalak fazlalik asker varsa yollar.
    Cevapla
  • ibrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    allah sizi bildiği gibi yapsın . işinize geldi mi.....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı
Gabar’a iki yeni sondaj kulesi geliyor! 40 tır ile taşınacak