Almanya'da skandal! Başörtülü Müslüman genç bir kadının saldırıya uğradığı açıklandı

Almanya'nın Başkenti Berlin'de Emniyet Teşkilatı tarafından yapılan açıklamada, başörtülü Müslüman 20 yaşındaki bir kadının Rathaus Neukölln metrosunda başörtüsünün çıkarılarak ırkçı ve fiziki saldırıya uğradığı duyuruldu.

Almanya'da skandal! Başörtülü Müslüman genç bir kadının saldırıya uğradığı açıklandı
Almanya'da skandal! Başörtülü Müslüman genç bir kadının saldırıya uğradığı açıklandı
GİRİŞ 01.05.2023 16:34 GÜNCELLEME 01.05.2023 16:34
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Almanya'nın Başkenti Berlin'de Emniyet Teşkilatı tarafından, Rathaus Neukölln metrosunda 20 yaşındaki genç bir Müslüman kadının ırkçı ve fiziki saldıraya uğrayarak yaralandığı açıklandı.

GENÇ KADININ BAŞÖRTÜSÜNÜN ÇIKARILIP SAÇI ÇEKİLEREK SALDIRAYA UĞRADIĞI BELİRTİLDİ

Berlin Emniyet Teşkilatından yapılan açıklamada, geçen hafta meydana gelen olayda 20 yaşındaki Müslüman bir kadının Rathaus Neukölln metro istasyonunda bir kişinin sözlü ve fiziksel saldırısına uğradığı belirtildi. Açıklamada, başörtüsü çıkarılan ve saçı çekilen kadının hafif yaralandığı ifade edildi.

Olay yerinden kaçmadan önce ırkçı hakaretlerde bulunan saldırganın kimliğini belirlemek için soruşturmanın sürdüğü kaydedilirken, Almanya son yıllarda, mülteci krizini istismar eden ve göçmen korkusunu körüklemeye çalışan aşırı sağcı grup ve partilerin propagandalarıyla artan ırkçılık ve Müslüman karşıtlığına (İslamofobi) tanık oluyor.

2022 YILINDA EN AZ 569 MÜSLÜMAN KARŞITI SUÇ KAYITLARA GEÇMİŞTİ

Almanya'da 2022 yılında sözlü ve fiziksel saldırılar, tehdit mektupları ve camileri hedef alan kundaklama saldırıları da dahil olmak üzere en az 569 Müslüman karşıtlığı suçu istatistiklere girmişti.

KAYNAK: TRTHABER
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Alper 11 ay önce Şikayet Et
    Sözde medeni Avrupa. Yersen...
    Cevapla
  • Huzur islamda 11 ay önce Şikayet Et
    Yahu donun gelin ne isiniz var zaten orda basortulu sakallidan nefret ediyorlar. Tirci Abim der muslumana kin ve nefretle bakiyorlar.Adamlar hristiyan onlarin sevdigi tipler acik gecen sokakta bira icen ve inlar gini yasyan dusuneni seviyorlar. Donun yahu 5. Vakit ezan o huzur burda
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Donsun ulkesine Vatan gibi yar olmaz
    Cevapla
  • DADAŞ 1 yıl önce Şikayet Et
    hadi bay kemal çık tepki gösterde bakalım..yapamazlar müslüman müslümanın hakkını savunur
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    benzeri sey biz de cok oluyor nedene yapanlar ceza almiyor yargi korur yapanlari ilk kendimize bakalim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saraçhane'de 1 Mayıs provokasyonu: 210 şahıs gözaltına alındı
Avrupa'ya son üç yılda gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu