Alman Die Welt gazetesi yazarı Deniz Yücel: Erdoğan’ın başarısı şaşırtıcı

Seçim sonuçlarını "yıkıcı" olarak niteleyen Deniz Yücel, tüm olumsuzluklasra rağmen Erdoğan'ın şaşırtıcı bir başarı gösterdiğini yazdı.

Alman Die Welt gazetesi yazarı Deniz Yücel: Erdoğan’ın başarısı şaşırtıcı
Alman Die Welt gazetesi yazarı Deniz Yücel: Erdoğan’ın başarısı şaşırtıcı
GİRİŞ 15.05.2023 11:05 GÜNCELLEME 15.05.2023 11:08
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Alman Die Welt gazetesi yazarı Deniz Yücel 14 Mayıs seçim sonuçlarını “yıkıcı” olarak niteledi. Yücel Welt gazetesinde kaleme aldığı yazıda Erdoğan’ın şaşırtıcı bir başarı gösterdiğini ifade etti.

TÜRKLER ONU KURTARICI OLARAK GÖRÜYOR

Yaşanan bir sürü soruna rağmen Türkiye’nin Erdoğan’ı bir kurtarıcı olarak gördüğünü yazan Yücel şu ifadelerini kullandı:

"Türkiye'de görevdeki Erdoğan ile rakibi Kılıçdaroğlu arasındaki cumhurbaşkanlığı yarışı büyük olasılıkla ikinci turla sonuçlanacak. Bu Erdoğan için büyük, şaşırtıcı bir başarı. Görünüşe göre, feci hükümet siciline rağmen, önemli sayıda Türk onu bir kurtarıcı olarak görüyor."

AK PARTİ HALA BİRİNCİ PARTİ

Ak Parti’nin oylarının düştüğünü ancak yine de seçimden birinci parti olarak çıktığı yazan Yücel şu ifadeleri kullandı:

Partisi AKP için işler pek iyi gitmiyor. AKP yüzde 35 ile (sabahın erken saatlerinde) 2002'deki ilk seçimlerinden bu yana en kötü sonucunu aldı. Ama bu yine de onu en güçlü parti yapıyor.

Dahası, ülkede var olan hoşnutsuzluk, CHP'nin listelerinde yer alan eski AKP liderleri tarafından kurulan daha liberal bölünmeler de dahil olmak üzere muhalefete yönelmedi. Bunun yerine, bu hoşnutsuz insanlar yüzünü Erdoğan'ın ittifakındaki diğer partilere çevirdi.

Die Welt gazetesinin Türkiye temsilcisi Deniz Yücel daha önce terör örgütü propagandası yapmak" ve “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından yargılanmıştı.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 13
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Olumsuz olan sadece insanların doymak bilmeyen nefisleri haram helal gözetmeksizin durmadan zam yaparak hükümet yıkmak isteyen HAİNLER var
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Olumsuzluk yok. Sadece biraz enflasyon var. Ayasofya açıldıktan sonra rabbim gaz ve petrol rezervleri verdi. Bir seneye kalmaz ne enflasyon kalır ne hayat pahalılığı. Allah reisimizi beşımızdan eksik etmesin inşallah
    Cevapla
  • patriot 11 ay önce Şikayet Et
    sizi sasirtmaya devam edicez ins, batinin usaklari...
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Hadsize bak hele
    Cevapla
  • Ayışığı 11 ay önce Şikayet Et
    Dedi pkk sempatizanı vatan haini alman sever şahıs.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sözcü'den masabaşı asparagas haber: Elinde patladı!
Türkiye'den 36 milyar TL'lik görüşme! ABD'den açıklama geldi