Alman siyasetçiden Erdoğan'a, ekonomi üzerinden seçim mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesi halinde, Türkiye-AB ilişkilerinin kötüleşeceğini söyleyen Alman siyasetçi Hardt, bu sebepten ötürü doğacak ekonomik sonuçlardan da Erdoğan'ın sorumlu olacağını dile getirdi.

Alman siyasetçiden Erdoğan'a, ekonomi üzerinden seçim mesajı
Alman siyasetçiden Erdoğan'a, ekonomi üzerinden seçim mesajı
GİRİŞ 17.05.2023 12:34 GÜNCELLEME 18.05.2023 06:01
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Almanya'da ana muhalefetteki Hristiyan Birlik Partilerinden (CDU/CSU), Türkiye'de 28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi öncesinde bir açıklama eldi.

CDU/CSU Meclis Grubu Dış Politika Sözcüsü Jürgen Hardt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimi kazanması halinde Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinin daha da kötüleşeceğine inandığını söyledi.

Federal Milletvekili Hardt, "Erdoğan kazanırsa, korkarım ki Türkiye'nin ekonomik ve siyasi gelişimi Avrupa Birliği'nden daha da uzaklaşacak" dedi.

"AB'YLE KÖTÜYE GİDEN İLİŞKİLERİN NETİCESİNDE BOZULACAK TÜRK EKONOMİSİNDEN ERDOĞAN SORUMLU OLUR"

Tagesspiegel gazetesine konuşan Hardt, Erdoğan'ın Türkiye ile AB arasındaki ayrılığı bilinçli olarak büyüttüğünü, "zira ülkesinin günün birinde AB üyesi olması halinde ülkenin AB'nin hukuk devleti kriterlerine bağlı olmasının kendi yararına olmayacağını" belirtti.

Hardt, Erdoğan'ın, ülkesinin AB yönüne doğru gelişim göstermesine izin vermemesi halinde, bundan doğacak ekonomik sonuçları da taşıması gerektiğini belirtti.

KAYNAK: DEUTSCHE WELLE TÜRKÇE
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 55
  • Morelli 11 ay önce Şikayet Et
    Hodri meydan hans hitlerin torunu sinirlari acarsak milyonlar almanyaya istilla edecek bu sadece plan a bizde a dan z ye kadar plan var yav avrupanin kaderi turkiyenin elinde hans kukla hans anla artik reis yine geliyor reis isterse avrupa yikilir hersey reisin elinde ayaginizi denk alin sizin tehtitleriniz psssssss
    Cevapla
  • Sivaslı 11 ay önce Şikayet Et
    O yüzden mi CHP, PKK yı ve diğerlerini fonlu yordunuz Sanane, git domuzunu ye
    Cevapla
  • emins 11 ay önce Şikayet Et
    tınn tınn tınn
    Cevapla
  • b@k git.... 11 ay önce Şikayet Et
    rızkı veren Allah TIR koçum
    Cevapla
  • kartaloglu 11 ay önce Şikayet Et
    Erdoğan'ın Almanya'da aldığı oy 65.4 olunca şoka girdi ne dediğini bilmiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye Kupası'nda finalin adı belli oldu!
Düğün yapacaklar dikkat! Yaz aylarında talep arttı: Uzmanından sahte altın uyarısı