CIA Başkanı'ndan 'gizli' ziyaret

CIA direktörü Burns'ün geçen ay Çin'e gittiği bildirildi. Ziyaret'in Biden'ın talimatıyla gerçekleştiğini belirten kaynaklar, temasların odağında ikili ilişkilerdeki bozulmanın olduğunun altını çizdi.

CIA Başkanı'ndan 'gizli' ziyaret
CIA Başkanı'ndan 'gizli' ziyaret
GİRİŞ 03.06.2023 21:47 GÜNCELLEME 03.06.2023 21:47
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden'ın, CIA Direktörü William Burns'ü Çinli istihbarat yetkilileriyle görüşmek üzere geçen ay Pekin'e gönderdiği belirtildi.

Financial Times'ın kimliği gizlenen Amerikan kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, ziyarette, Burns "Biden'ın en güvendiği yetkililerinden biri" olarak tanımlandı ve temasların "Beyaz Saray'ın Pekin ile Washington arasındaki ilişkilerin bozulmasından ne kadar endişelendiğini" gösterdiği ifade edildi.

Ne Beyaz Saray ne de CIA ziyareti resmi olarak onaylamasa da, FT "konudan haberdar beş kişiye" dayanarak gizli ziyareti dünyaya bildirdi.

ABD'li bir yetkili olarak tanımlanan biri, Burns'ün "Çinli meslektaşlarıyla görüştüğünü ve istihbarat kanallarında açık iletişim hatlarını korumanın önemini vurguladığını" söyledi.

TAM OLARAK NE ZAMAN GERÇEKLEŞTİĞİ BİLİNMİYOR

Burns'ün Pekin'e Biden'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile Çin'in en üst düzey diplomatı Wang Yi arasında 10 Mayıs'ta Viyana'da gerçekleşen görüşmeden önce mi yoksa sonra mı gittiği netlik kazanmadı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Bunlar bildik bileli böyledirler, önden düşman arkadan dost, önden dost arkadan düşmandırlar. Ama oyunları, biz oyunlarımızı kurduğumuz zamana kadardır. Ondan sonrası
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Düşman ilan ediyorsun, ülkelere Çin ile ticari ilişkilerde bulunmamaları konusunda uyarıyorsunuz, sonra kalkmış gizli gizli görüşüyorsunuz, ikiyüzlü şeytanlar.
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 10 ay önce Şikayet Et
    bunlarda henüz karar veremedi çin dostmu düşmanmı! git gel gibi gidip geliyorlar...
    Cevapla
  • Son Osmanlı 10 ay önce Şikayet Et
    abd diye bir devlet yok anlayın şunu artık. abd nin istihbaratı yahudi sorrosun çocuklarıdır. yani abd , itrail ve ingiliz istihbaratı bu sorrosun çocuklarıdır. Onlar ne derse onu yaparlar. dünyayı karıştıran da bunlardır.
    Cevapla
  • evlad-ı fatihan 10 ay önce Şikayet Et
    el atmadığınız bir kıta kaldı mı?her taşın altından siz çıkıyorsunuz.siz yok olmadıkça bize rahat yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Troller insanlıktan çıktı: İBB çukurunda ölen çocuk için Ekşi Sözlük'te iğrenç yorumlar
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!