Belçika medyasında Mahinur Özdemir gündemi: Manşetten duyurdular

Belçika Parlamentosu'nda milletvekilliği yapmış olan Göktaş'ın yeni görevi Belçika gazeteleri tarafından manşetten duyuruldu.

Belçika medyasında Mahinur Özdemir gündemi: Manşetten duyurdular
Belçika medyasında Mahinur Özdemir gündemi: Manşetten duyurdular
GİRİŞ 05.06.2023 14:46 GÜNCELLEME 05.06.2023 14:50
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan (ortada), Çankaya Köşkü’nde düzenlediği basın toplantısında yeni kabine üyelerini açıkladı. Yeni kabinede Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş oldu. Göktaş, bakanlıkta düzenlenen törenle görevi Derya Yanık'tan devraldı.

Göktaş, Belçika basınında geniş yer buldu. Belçika Parlamentosu'nda milletvekilliği yapmış olan Göktaş'ın yeni görevi Belçika gazeteleri tarafından manşetten duyuruldu.

BELÇİKA BASININDA GÜNDEM OLDU

Belçika basını, başkent Brüksel'de dünyaya gelen Göktaş'ın bakan olmasına yoğun ilgi gösterdi. 2009'da Avrupa'nın ilk başörtülü milletvekili olarak Brüksel Parlamentosu'na seçilen Göktaş, 2019 yılına kadar Brüksel Parlamentosu Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanvekilliği, Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekilliği görevlerini sürdürmüştü.

Belçika basını Göktaş'ın yeni görevini manşetten duyurdu. Belçika haber ajansı Belga, "Eski Brüksel Milletvekili Mahinur Özdemir, Erdoğan hükümetinde bakan oldu" başlıklı haberinde Göktaş'ın geçmiş görevlerine geniş yer ayrıldı. Haberde Göktaş'ın sözde soykırımı reddetmesine de vurgu yapıldı.

MANŞETTEN DUYURDULAR

De Standaard gazetesi, "Avrupa'nın ilk başörtülü milletvekili" olarak bahsettiği Göktaş'ın yeni görevini manşetten duyurdu.

De Morgen gazetesi, Göktaş'ın yeni görevini kamuoyuyla paylaşırken sözde Ermeni soykırımının reddine dikkat çekti. Belçika gazetesi, "Mahinur Özdemir 2015 yılında Ermeni soykırımını tanımadığı için partiden ihraç edildi. Ne var ki bu onu siyaset sahnesinden koparmadı ve Parlamento'da bağımsız milletvekili olarak görev yapmaya devam etti" ifadelerini kullandı.

AVRUPA'NIN İLK BAŞÖRTÜLÜ VEKİLİYDİ

Le Soir gazetesinin analizinde Göktaş'ın siyasi hayatına ayrıntılarıyla yer verildi. 7 Kasım 1982 tarihinde Brüksel'de dünyaya gelen Göktaş'ın, Konya ve Emirdağ asıllı göçmen bir Türk ailesinin Belçika'daki üçüncü nesil fertlerinden olduğunun vurgulandığı analizde, Göktaş'ın Avrupa'nın ilk başörtülü milletvekili olduğunun altı çizildi.

 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Alladin 10 ay önce Şikayet Et
    Geliyoruz artık bizi 3000 yıldan önce deviremiyeceksiniz.düşmana korku dosta güven olacağız
    Cevapla
  • Kul insan 10 ay önce Şikayet Et
    Hepimiz Adem Babamız ile Havva as Annemizin çocuklarıyız. Biz bir aileyiz yani İslam Ümmeti diyoruz buna. Aileye büyük İslam hukuku koruması gelmeli. Zaniye 100 sopa evliye recm şart yoksa insanların en zayıf noktası cinsellik yani nefsi ile vuruluyor. Evlilikler ucuz olmalı. Evlilik kursları gelmeli. Müslüman Erkeklerin ikinci evliliği devlet tarafından tanınmalı, bu korumadır.
    Cevapla
  • Aaa 10 ay önce Şikayet Et
    Benin Annem de emirdagli. Ne guzel bizim yoremizden.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İşgalci teröristler Gazze'ye giden un yüklü kamyonu durdurup çuvalları parçaladılar!
Adana'da başıboş köpek sürüsü yaşlı kadını parçaladı