İsviçre'de alçak gösteri: Başkan Erdoğan'ı hedef aldılar

İsviçre'nin Zürih kentinde terör örgütü PKK yandaşları, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Türkiye'yi hedef alan alçak gösteri düzenledi.

İsviçre'de alçak gösteri: Başkan Erdoğan'ı hedef aldılar
İsviçre'de alçak gösteri: Başkan Erdoğan'ı hedef aldılar
GİRİŞ 15.06.2023 02:51 GÜNCELLEME 15.06.2023 02:51
Bu Habere 145 Yorum Yapılmış

Avrupa'nın çoğu kentinde rahatça eylemde bulunan terör örgütü PKK yandaşları bu kez İsviçre'nin Zürih kentinde provokasyona kalkıştı. "Zürih Devrimci Grev Kolektifi" adlı grup tarafından Zürih'teki UBS bankası önünde Başkan Erdoğan'a benzetilen kukla ve Türk bayrağı yakıldı.

BAŞKAN ERDOĞAN'I HEDEF ALAN ALÇAK PANKART

İsviçre genelinde binlerce kişinin düzenlediği "Feminist Grevi"ne sızan grup, bankanın önündeki provokasyonlardan önce "Kill Erdogan (Erdoğan'ı öldürün)" yazılı pankart da açtı. Pankartı ve kuklayı Instagram hesabından da paylaşan grup, Twitter'dan kuklanın yanma anını gösteren video yayımladı. Edinilen bilgiye göre, İsviçre polisi, eylemin bilgileri dışında gerçekleştiğini ve izinsiz olduğunu savundu.

Türkiye'nin Bern Büyükelçiliği ve Zürih Başkonsolosluğunun provokasyona ilişkin İsviçre federal makamları nezdinde girişimleri devam ediyor.

İSVİÇRE'DE "ERDOĞAN'I ÖLDÜRÜN" PANKARTI AÇANLARA BERAAT KARARI VERİLMİŞTİ

İsviçre'nin başkenti Bern'de Federal Parlamento binası önündeki Parlamento Meydanı'nda 25 Mart 2017'de düzenlenen "Hayır" mitinginde, siyah fon üzerine hazırlanmış pankartta, başına silah doğrultulmuş Erdoğan'ın fotoğrafı ve "Erdoğan'ı öldürün" yazısı, altında da "Kendi silahlarıyla" ifadesi yer almıştı.

Pankartı açan sanıklar hakkında dava açılmıştı. 18 Ocak 2022'de başlayan davada, hakim 4 sanık hakkında 9 Mart'ta beraat kararı vermişti.

Ağustos 2022'de Bern Başsavcılığı Sözcüsü, Bern Bölge Mahkemesinde görülen davada, 4 sanık hakkında martta alınan beraat kararına itiraz edilerek Yargıtay'a temyiz başvurusu yapıldığını açıklamıştı.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 145
  • rotterdamli 10 ay önce Şikayet Et
    Dogru yoldayiz demek. Reis, MIT elemanlardan bir kacini gonder bu ulkeye, yalniz teslim almak falan yok. Tek kursun ile bitirsinler
    Cevapla
  • Çelebi Mehmet 10 ay önce Şikayet Et
    yamyam isviçre.
    Cevapla
  • MiSaFiR 10 ay önce Şikayet Et
    Türkiye karşıtı ülkeler, YEDEKLİ çalışıyor. Eskiden AB içindeki ülkeler, dönüşümlü veya nöbetleşe olarak Türkiye karşıtı çalışmalar yapıyorlardı. Görevi son olarak Yunanistan almıştı; onun da YEDEĞİ Kıbrıs Rum Kesimi Yönetimi oldu ve uzun süredir bu şekilde çalışıyorlar. Şimdi ise, İsveç'in görevini devam ettirmek için YEDEK olarak İsviçre'nin sahne aldığı görülmektedir.
    Cevapla
  • MiSaFiR 10 ay önce Şikayet Et
    Yapacağımız Tek Bir Şey Var : UZUN VADEDE Türkiye karşıtlığı amacıyla YENİ YEDEK ÜLKELERİN ÇIKMAMASI İÇİN, İsveç'in NATO üyeliğine onayın SONSUZA KADAR verilmemesi gerekir. Ki yedek ülke ADAYLARINA DERS OLSUN !!!
    Cevapla
  • azi 10 ay önce Şikayet Et
    Durmak yok daha cok Pkk lesi sari torba lazim Türkiye anladiklari dilden cevabi veriyor vermeye devam cok cok sari torba
    Cevapla
  • Aaa 10 ay önce Şikayet Et
    Peki Isvicre izin siz bir eyleme neden mudahale etmemis.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’