ABD'nin Afganistan'da bıraktığı silahlar Hamas'ın eline mi geçti?

Uluslararası medyada ABD askerlerinin Afganistan'dan çekilirken ülkede bıraktıkları silahların bir kısmının Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direnişçilerin eline geçtiği belirtildi. Habere kaynak olarak İsrailli üst düzey bir asker gösterildi.

ABD'nin Afganistan'da bıraktığı silahlar Hamas'ın eline mi geçti?
ABD'nin Afganistan'da bıraktığı silahlar Hamas'ın eline mi geçti?
GİRİŞ 22.06.2023 13:39 GÜNCELLEME 22.06.2023 13:45
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Sama Haber Ajansı'nın geçtiğimiz günlerde aktardığı habere göre, ABD'nin Afganistan'dan çekilme sürecinde ülkede bıraktığı silahların bir bölümü Gazze Şeridi'ndeki Filistin direniş hareketlerinin eline geçti. Haberini İsralli üst düzey bir askeri yetkiliye dayandıran Sama Haber Ajansı, "Afganistan'da ele geçirilen küçük silahlardan bazılarının Gazze Şeridi'ndeki Filistinli grupların elinde tespit edildiğinin" doğrulandığını belirtti. Öte yandan ismi açıklanmayan İsrail askeri yetkilisi, Ukrayna'ya gönderilen gelişmiş ABD ve Batı menşeili silahların da İran ve diğer İsrail düşmanı aktörlerin eline geçmesinden endişe edildiğini kaydetti.

DEV BİR TEÇHİZAT AFGANİSTAN'DA KALMIŞTI

ABD'nin  Ağustos 2021'de Afganistan'dan çekilirken milyarlarca dolar değerinde askeri teçhizat bırakmıştı. Pentagon'un yayımladığı raporun ardından, ABD'nin bıraktığı askeri ekipmanların ayrıntıları ortaya çıkmıştı. ABD'nin Kabil'de bıraktığı askeri teçhizat, 7 milyar dolarlık savaş uçakları, helikopterler, füzeler ve gelişmiş silahlardan oluşuyor. Pentagon'un raporuna göre,  78 savaş uçağı, 22 bin Humvee zırhlı aracı ve binlerce gelişmiş silahlar Taliban'ın eline geçmişti. Geride bırakılan askeri teçhizat, savaş uçakları, helikopterler, füzeler, zırhlı tanklar ve gelişmiş silahlardan oluşuyor.

KAYNAK: HABER7
Bekir Sıtkı Şirin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bekir Sıtkı Şirin
YORUMLAR 10
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Sitonis israil filistine vurmak için bahane üretiyor.Ta afanistandan filistine nasıl silah ulaşır,israil buna izin verir mi.?Filistine giriş çıkışlar tamamen israilin elinde değil mi?.
    Cevapla
  • Kızılelma 10 ay önce Şikayet Et
    Pkk'ya bir orduya yetecek kadar silah veren Abd değilmi.
    Cevapla
  • rotterdamli 10 ay önce Şikayet Et
    Eline gecmedi kendileri veriyorlar
    Cevapla
  • Morelli 10 ay önce Şikayet Et
    Yalan bu yalani ureten itrail filistini vurmak icin dunyaya yalan haber yapiyor kendini hakli gostermek icin pisikolojik savas yapiyor sonra vuruyor ki onceden bu propagandayi servis ediyor allah askina afgan istandan filistin e nasil silah girecek itrail 24 saat denizde karada havada filistinin etrafini cevirmis yok olup gedeceksiniz yahudi bozuntulari bu bolgede yahudilerin yeri yok
    Cevapla
  • Yolcu 10 ay önce Şikayet Et
    İsrail Gazze'ye vursun diye yeni bir bahane üretiyorlar alçak zalimler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek