AB'den flaş Türkiye ve Kıbrıs açıklaması: Müzakereler hızla başlatılmalı

Avrupa Birliği (AB) liderleri, Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlatılması çağrısında bulundu.

GİRİŞ 30.06.2023 18:46 GÜNCELLEME 30.06.2023 18:51
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen AB Liderler Zirvesi’nin ikinci gününde “Dış İlişkiler” başlığı altında bildiri yayınlandı. Bildirinin “Doğu Akdeniz” bölümünde Kıbrıs sorununa ve AB-Türkiye ilişkilerine yer verildi.

AB Liderler Zirvesi ikinci gününde devam ediyor - Havadis Gazetesi | Kıbrıs  Haber

'SON SEÇİMLERİN IŞIĞINDA TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERDE YENİ DEĞERLENDİRME YAPILMALI'

Türkiye hakkında değerlendirmelerin yapıldığı bölümde ise 2021 yılının Mart ve Haziran aylarında düzenlenen AB zirvelerinde Türkiye ile ilgili alınan kararların teyit edildiği belirtildi. Bildiride, “Avrupa Konseyi Türkiye’de yapılan son seçimlerin ışığında AB Yüksek Temsilciliği ve AB Komisyonunu, AB Konseyinin belirlediği araç ve seçeneklere dayanarak, stratejik ve ileriye dönük bir şekilde ilerlemek amacıyla Avrupa Birliği-Türkiye ilişkilerinin gidişatına yönelik yeni bir rapor sunmaya davet ediyor” denildi.

AB-Türkiye ilişkileri için seferberlik başlatılması planlanıyor

'MÜZAKARELER HIZLICA BAŞLATILMALI'

AB Konseyi’nin Kıbrıs sorununun, BM çerçevesi içinde BMGK kararları uyarınca AB’nin dayandığı temel ilkeler doğrultusunda çözülmesine yönelik bağlılığını sürdürdüğü belirtildi. Bildiride, “Avrupa Birliği, müzakerelerin hızla yeniden başlatılması çağrısında bulunuyor ve elindeki tüm araçlarla BM öncülüğündeki sürecin tüm aşamalarını desteklemede aktif rol oynamaya hazır” ifadeleri kullanıldı.

Kuzey Kıbrıs'tan AB'ye 'Kapalı Maraş' tepkisi - 27.07.2021, Sputnik Türkiye

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 86
  • İbrahim Alkılıç 9 ay önce Şikayet Et
    Flaş mılaş yok kardeşim. Ab aynı ab, bu sefer arka kapıdan girmek istiyor. Türkiye dikkat etsin.
    Cevapla
  • Musa 9 ay önce Şikayet Et
    Ülkenin bütün imkanları suriyelilere çalışıyor. Dışarıdan gelenlerde suriyelilere harcanıyor. Suriyeli bakkal açsa vergi vermiyor ruhsat tabela hiç bir şeyle uğraşmıyor. Türk açmaya kalksa ülkemin bürokrasisi Türk olduğu için anasını ağlatıyor. Üstüne birde her ay 4.000 lira bagkur zorunlu ödüyorsun. Zenginlere bile sgk teşviki veren iktidar bakkalın tuhafiyenin bagkuruna niye vermiyor?
    Cevapla
  • Han 9 ay önce Şikayet Et
    @musa kardeşim araştırmadan böyle yorumlar yapıyorsun kul hakkına giriyorsun. Kaldıramayacağın yükün altına girmeyi tavsiye etmem. Eğer ki elinde bir belge yoksa bunun hesabını allahü teâlâya nasıl vereceksin? Vesselam
    Cevapla
  • Osman Şahin 9 ay önce Şikayet Et
    Kıbrıs müzakereleri bitmiştir tanıma zamanıdır.
    Cevapla
  • Sahici 9 ay önce Şikayet Et
    Tuzağa düşmeyin. Bu saatten sonra bu iş bitmiştir. İkiyüzlü AB ye güvenmeyin. Kaale almayın.
    Cevapla
  • necmettin 9 ay önce Şikayet Et
    kıbrıs işi bitti ne görüşmesi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek
Gurur projeleri okullarda ders olarak anlatılacak