Sıcak hava, Fransa'da 400 "fazladan ölüme" neden oldu

Fransa'nın 52 vilayetinde 11-26 Ağustos'ta etkili olan sıcak hava dalgası nedeniyle beklenenden yaklaşık 400 "fazladan ölüm" kayıtlara geçti. 75 yaş ve üstü kişiler, ölümlerin çoğunluğunu oluşturdu.

Sıcak hava, Fransa'da 400 "fazladan ölüme" neden oldu
Sıcak hava, Fransa'da 400 "fazladan ölüme" neden oldu
GİRİŞ 13.09.2023 20:00 GÜNCELLEME 13.09.2023 20:00
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Fransa Halk Sağlığı Kurumu verilerine göre, 11-26 Ağustos'ta sıcak hava dalgası, nüfusun yüzde 46,3'ünün yaşadığı 52 vilayeti etkisi altına aldı.

Ülkede, söz konusu tarihlerde beklenilenden neredeyse 400 "fazladan ölüm" meydana geldi.

Hayatını yitirenlerin çoğunu, 75 yaş ve üstü kişiler oluşturuyor.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    yerseniz. mevcut kalp krizlerinin ve ölümlerin sebebi kuraklik mış gibi izlenim veriyorlar belkide yada onun zeminini oluşturmak icin boyle bi haber yayılıyor. bu seviyede kuraklik onceden de vardi da neden o zamanlar ölüm olmuyorduda simdi oluyo boyle sacmalik olabilirmi
    Cevapla
  • Kahrol CHPKK.... 7 ay önce Şikayet Et
    geberin soysuzlar..
    Cevapla
  • ABDULKAHHAR 7 ay önce Şikayet Et
    Gübre kaynağında kıtlık algısına boyun eğerseniz. Gıda tarım da kıtlık algısına katlanırsınız. Lübnan da gübre tesisleri patladı. Şimdide yangınlar coştu binlerce dönümlük buğday tarlalarını yakıyor. Yeni algı KURAKLIK KITLIK propagandası yapmak için. Yapay et ve böcek yedirmek için ineklerin ozon tabakasına zararı varmış.??????
    Cevapla
  • Adalı 7 ay önce Şikayet Et
    Fransa’da yıllık ölümlerin sayısı belli miymiş bu sene 400 fazla olmuş
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!
Paramotor ile sürat denemesi yapan pilot 25 metreden yere çakıldı!