Sukot Bayramı'nda 2 bin 790 fanatik Yahudi Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Yahudilerin eylül ayının sonlarına doğru başlayan Sukot (Çardaklar) Bayramı'nda şu ana kadar 2 bin 790 fanatik Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediği belirtildi.

Sukot Bayramı'nda 2 bin 790 fanatik Yahudi Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi
Sukot Bayramı'nda 2 bin 790 fanatik Yahudi Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi
GİRİŞ 03.10.2023 23:43 GÜNCELLEME 03.10.2023 23:43
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre Sukot Bayramı'nın dördüncü günü, sabah saatlerinde 506, öğleden sonra 283 olmak üzere 789 fanatik Yahudi Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Böylece 29 Eylül'de başlayan ve bir hafta devam edecek Sukot Bayramı'nda şu ana kadar 2 bin 790 fanatik Yahudi yerleşimci Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemiş oldu.

İsrail polisi, baskınlar sırasında Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde demir bariyerler ile kontrol noktaları oluşturdu.

Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişine yaş sınırlaması getiren İsrail polisi, Yahudi yerleşimcilerin baskını esnasında Filistinli gençlerin Aksa'ya girişini engelledi.

Görgü tanıklarına göre İsrail polisi eşliğinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen fanatik Yahudi yerleşimciler, Aksa'nın avlusunda dini ritüeller gerçekleştirdi.

Yahudi yerleşimciler dini bayramlarının olduğu dönemlerde Mescid-i Aksa'ya baskınlarını artıyor.

Mescid-i Aksa, İsrail ile Ürdün arasında 26 Ekim 1994'te imzalanan barış antlaşmasına göre Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde bulunuyor.

Ancak Yahudiler, 2003'ten bu yana İdarenin izni olmadan İsrail'in tek taraflı kararıyla polis eşliğinde kutsal mabede giriyor. Bu girişleri baskın olarak nitelendiren Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Müslümanların egemenliğinin ihlal edildiğini vurguluyor.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    insanlıktan nasipleri yok çok ağır bedel ödemeli lazım
    Cevapla
  • Celal 1 yıl önce Şikayet Et
    Zalimler
    Cevapla
  • Yaşar Erdoğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizi köpekler oralarda ettiğiniz zulümle boğulacaksınız çok yakında Allah’ın laneti üzerinize olsun inşaAllah
    Cevapla
  • Yilmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    İki Yüzlü Bi Dünya Zulümü Alkisliyan Batı Medeni Geçiniyor Afrika Açlıkla Susuzlukla Kırıliyor Batı Sömürüyor Zalim İsrail iskal Etigi Filstimi Her Kotuluk Serbest öldürüyor tutukluyor yakıyor yıkıyor ona Destek Olan yine AB ABD CiN RUSYA Dur Bakalım ALLAHIN ında Bi Hesabi Var
    Cevapla
  • Selahattin Eyyubi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizler ve başımızdaki sessi kaldıkça bunlar devam edecek Rabbim uyanmayı nasip etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trafikte dehşet anları: Kadın sürücünün aracına tekme ve yumrukla saldırdı
‘Haraç’ suçlamasıyla gözaltına alınan Ufuk Bayraktar'dan ilk açıklama