İngiliz askerlerinin Afganistan'da 80 sivili öldürdüğü ortaya çıktı

The Times gazetesi, İngiliz özel kuvvetlerinin Afganistan'da 80 sivili öldürdüğünü gün yüzüne çıkardı. Olay hakkında soruşturma başlatıldı.

İngiliz askerlerinin Afganistan'da 80 sivili öldürdüğü ortaya çıktı
İngiliz askerlerinin Afganistan'da 80 sivili öldürdüğü ortaya çıktı
GİRİŞ 09.10.2023 16:14 GÜNCELLEME 09.10.2023 16:14

İngiliz The Times'ın İngiltere'de büyük ses getiren haberine göre, İngiltere ordusuna bağlı SAS (Özel Hava Kuvvetleri) askerleri, Afganistan'daki görevleri sırasında 80 sivili katletti. Askerlerin sivilleri gece düzenlenen baskınlarda öldürdüğü ve kurbanlar hakkında silah üretme suçlaması yöneltildiği kaydedildi.

Gazete, SAS komutanlarının 2010-2013 yıllarında yaşanan bu katliamın kanıtlarını ortadan kaldırmak için tüm verileri bilgisayarlardan sildiğini vurguladı.

Haberde, bugün başlayan kamu soruşturmasının birkaç ay sürmesinin ve İngiliz özel kuvvetler askerlerinin kimliğinin açığa çıkmaması için kapalı kapılar ardında yürütülmesinin beklendiğinin altı çizildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın verilerine göre Batılı askeri birlikler, 2001-2021 yılları arasındaki 20 yıllık dönemde Afganistan'daki çok sayıdaki savaş suçunun sorumluluğunu taşıyor. Bunlar arasında Uruzgan'da 48 kişinin ölümüyle sonuçlanan düğün saldırısı ve Kunduz'da 42 kişinin canına mal olan hastane bombardımanı yer alıyor.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gurur projeleri okullarda ders olarak anlatılacak
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü