Guterres'ten İsrail'e Gazze uyarısı

Hamas'la İsrail arasındaki savaş tırmanırken, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail'i Gazze'ye "topyekûn abluka" uygulama planına dair uyardı.

GİRİŞ 10.10.2023 09:15 GÜNCELLEME 10.10.2023 09:52
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Hamas'la İsrail arasındaki savaş tırmanırken, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail'i Gazze'ye "topyekûn abluka" uygulama planına dair uyardı.

"İsrail'in bugün yaptığı Gazze Şeridi'nde topyekûn abluka başlatılacağına, elektrik, yiyecek veya yakıt hiçbir şeye izin verilmeyeceğine dair açıklamadan ötürü derin bir üzüntü duyuyorum" diyen Guterres, Gazze'de durumun saldırılardan önce de "oldukça korkunç" olduğunu hatırlatarak, durumun "katlanarak kötüleşeceğini" kaydetti.

Tıbbi ekipman, gıda ve diğer insani yardım malzemeleri ve personel tedariğinin önemine dikkat çeken Guterres, yardım ve temel malzemelerin bölgeye girişinin sağlanması gerektiğini vurguladı.

BM Genel Sekreteri, "İsrail’in meşru güvenlik endişelerini anlamakla birlikte, İsrail’e askeri operasyonların uluslararası insani hukuka uygun gerçekleştirilmesi gerektiğini de hatırlatmak isterim." dedi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze'ye "topyekûn abluka" emri verdiğini açıklamıştı. Gazze'nin elektriksiz, gıdasız ve yakıtsız bırakılacağını ifade eden Gallant, "Canavarca insanlarla savaşıyoruz ve buna göre hareket ediyoruz." diye konuştu.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 9
  • dadaş 6 ay önce Şikayet Et
    Bu aşagılık yahudilere tek söylenecek söz ALLAHINcc.gazabı üzerinize olsun
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Tam da kendisini ifade etmiş zombiden farkınız yok cehennem zebanileri sizi bekliyor siz hayvandan daha aşağlık bir toplumsunuz. Sizin hükmünüz Allahu teal karar kılmış sizi ağıcınız bile kurtaramayak.
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Nazi almanyasının uyguladığını, şimdi israil filistinlilere uyguluyor. Faşıst nazı israil. Döktüğün kanda boğulacaksın.
    Cevapla
  • Morelli 6 ay önce Şikayet Et
    Piyon sadece konusuyor elinden hic birsey gelmiyor nerden buluyorlar bu amarikan israil yandaslarini?
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    asil CANAVAR sizsiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!