İsrail'den İran'a tehdit: Sizi de yeryüzünden sileriz

İsrail Ekonomi Bakanı Nir Barkat, Hamas'a destek olmaları halinde İran ve Hizbullah'ın da bedel ödeyeceğini söyleyerek, "Eğer İsrail'e saldırdıklarını anlarsak sadece misilleme yapmayız, yılanın başını keseriz." dedi.

İsrail'den İran'a tehdit: Sizi de yeryüzünden sileriz
İsrail'den İran'a tehdit: Sizi de yeryüzünden sileriz
GİRİŞ 22.10.2023 13:52 GÜNCELLEME 22.10.2023 16:01
Bu Habere 786 Yorum Yapılmış

İngiliz tabloid yayıncısı Daily Mail'e konuşan İsrail Ekonomi Bakanı Nir Barkat, savaşın yayılabileceğinin sinyalini verdi.

"Eğer İran'ın Lübnan'daki uydu terör örgütü Hizbullah, İsrail'e saldırırsa, İran'daki bütün Ayetullahlar dünyadan silinecek" diyen İsrailli Bakan, Tahran'ı direkt olarak hedef aldı. İsrailli Bakan, Lübnan ve Hizbullah'ın "Hamas'ın ödeyeceği gibi ağır bir bedel ödeyeceğini" söyledi.

Barkat açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İsrail sadece Hizbullah'ı etkisiz hale getirmeyecek. Aksine terör örgütü, kuzey cephesi açarsa biz doğrudan İran'ı hedef alacağız. İran'ın amacı İsrail'e bütün cephelerden saldırmak. Eğer İsrail'e saldırdıklarını anlarsak sadece misilleme yapmayız, yılanın başını keseriz. İran'daki Ayetullahlar gece iyi uyuyamayacak ve eğer kuzeyde cephe açarlarsa onların ağır bir hesap vereceklerinden emin olacağız."

Netanyahu: Gazze savaşı İsrail için ölüm kalım meselesiNetanyahu: Gazze savaşı İsrail için ölüm kalım meselesi

İsrailli Bakan Barkat, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İsrail'in düşmanlarımıza çok açık bir mesajı var. Onlara diyoruz ki, bakın Gazze'de neler oluyor, bize saldırırsanız siz de aynı muameleyi göreceksiniz. Sizi yeryüzünden sileriz."

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 786
  • mesut 6 ay önce Şikayet Et
    merak etmeyin iran sizden bilmiyormuyuz sanki.
    Cevapla
  • Sado 6 ay önce Şikayet Et
    Iran tarihinde muslumanlarla savaşmaktan başka ne yapmış. Fasa fiso anlatmasinlar. İran amerika ve İsrailin yegane dostudur.muslumanlarinda en büyük düşmanı.
    Cevapla
  • Dadaş 6 ay önce Şikayet Et
    Haydi iran görelim agalığını!
    Cevapla
  • mehmet 6 ay önce Şikayet Et
    Bu adamlar hiç düşünmeden atom bombası kullanabilirler. Yani haritadan sileriz kelimesini öylesine söylememişlerdir.
    Cevapla
  • hikmet 6 ay önce Şikayet Et
    İstersen fazla abartma , arkanda Amerika var diye uçma . Bir bakarsın onu da arkanda bulamazsın .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Deprem uzmanlarından Hakkari uyarısı: Aktif fay tespit edildi
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü