Papa'dan Gazze için ateşkes çağrısı

Papa Franciscus: "Gazze'de insani yardımın sağlanmasına alan açılmalı, rehineler derhal serbest bırakılmalı. Silahları bırakma ihtimalinden kimse vazgeçmesin. Ateşi kesin!"

GİRİŞ 29.10.2023 15:47 GÜNCELLEME 29.10.2023 16:23
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Gazze'de insani yardıma alan açılması ve rehinelerin serbest bırakılması gerektiğini belirterek, ateşkes çağrısı yaptı.

Vatikan'da Aziz Petrus Meydanı'na bakan çalışma ofisinin penceresinden geleneksel pazar duasını icra eden Papa, duanın ardından İsrail-Filistin çatışmasına değindi.

"ATEŞİ KESİN"

Ukrayna, Filistin ve İsrail’deki ciddi durum ve savaş halindeki diğer bölgeler için dua etmeye devam ettiklerini belirten Papa, "Özellikle Gazze'de insani yardımın sağlanmasına alan açılmalı, rehineler derhal serbest bırakılmalı. Silahları bırakma ihtimalinden kimse vazgeçmesin. Ateşi kesin!" dedi.

Orta Doğu'da görevli rahip İbrahim Faltas'ı az önce bir programda dinlendiğini anlatan Papa, "Rahip Faltas ile beraber diyoruz ki; ateşi kesin! Durun kardeşlerim. Savaş, her zaman bir yenilgidir." diye konuştu.

Papa, 27 Ekim'de Vatikan'da dünya barışı için oruç ve dua günü etkinliği yaptığını anımsatarak, kendisine pek çok yerde farklı şekillerde bu duada katılanlara da teşekkür etti.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 36
  • Yusuf40 5 ay önce Şikayet Et
    Yeni mi uyandı bu? Güya dünya lideri. Zavallı
    Cevapla
  • Sezer 5 ay önce Şikayet Et
    papa denen murdar herif
    Cevapla
  • Tepki 5 ay önce Şikayet Et
    Bırak bu numaraları...
    Cevapla
  • Akçaabatlıselçuk 5 ay önce Şikayet Et
    EY PAPA SORMAZLARIMI NEREDE İDİN BU ZAMANA KADAR ! EKMEK SIRASINA GİRER GİBİ SANA GÜNAH ÇIKARMAYA GELECEKLER ,SIRA OLUŞTURACAKLAR ,ÇOK İŞİN ZOR ÇOK! AFFEDECEKMİSiN ONLARI ?
    Cevapla
  • fakirullah 5 ay önce Şikayet Et
    mahkum ayağı yıkıyodur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması