Libya Başbakanı Dibeybe'den operasyon talimatı

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe başkent Trablus’un güneyindeki Gıryan kentindeki yasa dışı silahlı unsurlara müdahale edilmesi talimatı verdi.

Libya Başbakanı Dibeybe'den operasyon talimatı
Libya Başbakanı Dibeybe'den operasyon talimatı
GİRİŞ 29.10.2023 19:32 GÜNCELLEME 29.10.2023 19:32
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Başbakanlık ve Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan kararnamede, Binbaşı Abdusselam ez-Zubi komutasında ‘Batı ve Güneybatı Bölgelerinin Savunması için Ortak Operasyon Odası’ oluşturulduğu kaydedildi.

Binbaşı Zubi’ye Genel Güvenlik Birimi ve 444 Tugayı’ndan birer subayın yardımcı olarak atandığı belirtilen kararnamede, Gıryan kentinde yasa dışı faaliyet gösteren ve halkı silahlarla tehdit eden gruplara operasyon düzenlenmesi talimatı verildiği belirtildi.

Kararnamede, askeri birlikler ve Ortak Operasyon Odası’nın görevi, “Gıryan kentine silahlı saldırıda bulunarak halkı korkutan ve ordu birliklerine kaşı koyan yasa dışı silahlı gruplara karşı derhal müdahale etmek, söz konusu grupları, gerekirse silah kullanarak etkisiz hale getirmek ve kaçanları yakalayarak kanuna teslim etmek, kent ve bölgedeki bütün yerleşim alanlarının güvenliğini sağlamak.” olarak açıklandı.

Yerel medyada bugün, “Dayih” ve “Diab adlı milis gruplarının başkent Trablus’un yaklaşık 100 kilometre güneyindeki Gıryan kentinde kontrolü ele geçirdiği iddia edilmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Fransa ve İtalya sürekli karıştırıyor.
    Cevapla
  • A o 6 ay önce Şikayet Et
    Bizimkilerdir
    Cevapla
  • Osman 6 ay önce Şikayet Et
    Sen kimsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
The Telegraph yazdı: Vladimir Putin'e büyük şok!
Bakan Fidan'dan İsrail'e yeni uyarı: Felakete tanık oluruz!