Biden’dan Gazze için çağrı: İnsani yardım derhal artırılmalı

ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, Gazze Şeridi’ne insani yardımların derhal ve önemli ölçüde artırılması gerektiğinin altını çizdi.

Biden’dan Gazze için çağrı: İnsani yardım derhal artırılmalı
Biden’dan Gazze için çağrı: İnsani yardım derhal artırılmalı
GİRİŞ 30.10.2023 10:26 GÜNCELLEME 30.10.2023 10:26
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, telefonda görüştü. Beyaz Saray tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Liderler Gazze'deki gelişmeleri değerlendirdi. Başkan, İsrail'in vatandaşlarını terörizme karşı koruma konusunda her türlü hak ve sorumluluğa sahip olduğunu yineledi ve bunu sivillerin korunmasına öncelik veren uluslararası insani hukukla tutarlı bir şekilde yapması gerektiğinin altını çizdi” denildi.

BIDEN VE NETENYAHU GÖRÜŞMESİ:

Biden ve Netanyahu’nun Gazze Şeridi’nde tutulan ABD’li rehineleri de ele aldığını aktarılan açıklamada, liderlerin rehinelerin yerinin tespit edilmesi ve serbest bırakılması yönelik devam eden çabaları ele aldıkları ifade edildi. Açıklamada, “Başkan, Gazze'deki sivillerin ihtiyaçlarının karşılanması için insani yardım akışının derhal ve önemli ölçüde artırılması gerektiğinin altını çizdi. Başkan ve Başbakan, hem doğrudan hem de ilgili ulusal güvenlik ekipleri aracılığıyla düzenli istişarelerde bulunma konusunda mutabakata vardı” denildi.

KAYNAK: İHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 7
  • hıghlander 6 ay önce Şikayet Et
    O ölen çocuklar,mahşerde, senin ölen oğlunun etrafını çevirip'' işte bizi bu adam (!),baban öldürdü'' dediklerinde,oğlunun yüzüne bakarken,onun ölümüne gerçekten üzüldüğünü yüzüne de söyleyebilecek misin BIDEN!!!!hem de hiç utanmadan!!!!...unutma! o ölen çocuklarda her ne olursa olsun,bir babanın evladı!! yazıklar olsun sana!
    Cevapla
  • toto 6 ay önce Şikayet Et
    israil uçakları son sürat yardım ediyorlar . hastanelerin üzerine demokrasi yağdırıyorlar. bay bidonun direktifi zaten yerine geliyor
    Cevapla
  • Mehmet 6 ay önce Şikayet Et
    Bidon kafa önünü görmüyorsun kukla milleti safmı sanıyorsunuz.eninde sonunda İsrail'in sonu bizim elimizden olacak.suriyeden, Irak'tan defolup gideceksin.
    Cevapla
  • İso 6 ay önce Şikayet Et
    Senden gelece Yardım YALNIZCA Siyonist katil. İSRAİLE OYUNÇAK GEMİLERİN insani yardım diye kimseye yutturma
    Cevapla
  • Hidocan 6 ay önce Şikayet Et
    ulan buda dünyayla alay etmenin baska türlüsü peki bomba atmasiniz insanlari yaralamasaniz??! susuz ac birakmasaniz!? hic yardım lazim olmasa?!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Husilerden tüm dünyaya Gazze duyurusu! 'Yeni bir adım' deyip resmen ilan ettiler
Eurovision'dan skandal Filistin kararı! Sertap Erener yine de gidecek mi?