Almanya'da 3 camiye domuzlu alçak tehdit!

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde bulunan Bochum, Castrop-Rauxel ve Recklinghausen şehirlerindeki 3 camiye ırkçı tehditler içeren paketler yollandı. Gönderenler hakkında suç duyurusunda bulunulurken, polis soruşturma başlattı.

Almanya'da 3 camiye domuzlu alçak tehdit!
Almanya'da 3 camiye domuzlu alçak tehdit!
GİRİŞ 30.10.2023 18:26 GÜNCELLEME 30.10.2023 22:41
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı camilere gönderilen paketlerde, Türkçe ve Almanca ırkçı tehdit ve hakaretlerin yanı sıra yakılmış Kur'an-ı Kerim sayfaları, domuz eti ve dışkısı yer aldı.

Söz konusu paketler, 27 Ekim Cuma günü Castrop-Rauxel Mevlana Camisi'ne, 28 Ekim Cumartesi günü Recklinghausen Merkez Camisi'ne, 30 Ekim Pazartesi günü Bochum Merkez Camisi'ne posta yoluyla gönderildi.

DİTİB Recklinghausen Merkez Camisi

Paketleri gönderenler hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

DİTİB Bochum Merkez Camisi Başkanı Adnan Akçay, DİTİB Recklinghausen Merkez Camisi Başkanı Hayri Yılmaz ve DİTİB Castrop-Rauxel Mevlana Camisi Başkanı Kubilay Çorbacı, yaptıkları ortak açıklamada, yaşanan olaydan büyük üzüntü duyduklarını belirtti.

Camilere yönelik saldırıların en sert şekilde kınandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Provokasyonlara karşı her zaman olduğu gibi vakur ve aklıselim duruşumuzdan taviz vermeyeceğiz. Bu iğrenç saldırı, bizleri ve komşularımızı derinden üzmüştür. Hem biz hem de cemaatimiz endişe içerisindeyiz. Benzer saldırıların devam etmesi toplumda ciddi kaygılara yol açacaktır. Fail ya da faillerin bir an önce yakalanarak adaletin önüne çıkarılmasını talep ediyoruz."

Bununla ilgili polis soruşturma başlattı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Almanlar Ne Zaman Domuzlaştı?? ❤️
    Cevapla
  • MSA 5 ay önce Şikayet Et
    Almanya demek İtrail demektir!!!!
    Cevapla
  • Vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    İşte Hitler Almanya si bu Hitlerin Torunlari bunlar Din düşmani Almanya
    Cevapla
  • MACKALI 61 5 ay önce Şikayet Et
    Kültürleri böyle ve böyle ali$mi$ böyle görm$ler´eger ücüncü dünya sava$i ciksa asla $üpheniz olmasin bunlar bir degil bin tane hitler cikartir´aslinda onlar aramizda dola$iyor ama meydana cikacak zamani bekliyorlar.Almanya hitler zamanindan asla asla asla bir$ey ögrenemedi yine fa$ist kendini begenmi$ hepde öyle kalacak.Orta cag barbarlari.
    Cevapla
  • Cecen61 5 ay önce Şikayet Et
    Hitlere asker kalmadı, hepsi alkolik ve nesil köpek gezdiriyor
    Cevapla
  • Ei. Paris 5 ay önce Şikayet Et
    Domuz. Domuzdan anlar. Normaldir. En sevdikleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"
Paramotor ile sürat denemesi yapan pilot 25 metreden yere çakıldı!