Prof. Dr. Ata Atun: Filistinlilerin toprak sattığı iddiası yalan

Prof. Dr. Atun, Filistinlilerin topraklarını sattığı iddiasının doğru olmadığını, İngiliz manda yönetiminin uygulamalarıyla İsrail'le Yahudi göçmenlerin silah zoru ve taraflı mahkeme kararlarıyla Filistinlilerden zorla alındığını belirtti.

Prof. Dr. Ata Atun: Filistinlilerin toprak sattığı iddiası yalan
Prof. Dr. Ata Atun: Filistinlilerin toprak sattığı iddiası yalan
GİRİŞ 01.11.2023 13:48 GÜNCELLEME 01.11.2023 13:48
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Haber7 yazarı Prof. Dr. Ata Atun, KKTC Uluslararası Öğrenci Birliği tarafından Yunus Emre Enstitüsü'nde, Filistin ile Kıbrıs adasının tarihlerinin ve Kıbrıs Türklerinin varoluş mücadelesinin de yer aldığı, "Kıbrıs ve Filisitn, Benzerlikleri ve Ayrılıkları" başlıklı bir konferans verdi.

Filistin'in ve Kıbrıs'ın tarihini MÖ'sinden başlayarak anlatan  Atun, her iki halkın yüzyıl öncesinden başlayan sorunların kökenlerini ortaya koydu. Filistin halkının Filistin bölgesindeki topraklar üzerindeki haklılığının binlerce yıl geriye gittiğini, İsrail devleti kurulduktan sonra Filistinlilerin topraklarını sattığı iddiasının doğru olmadığını, bu yalanın çok mahirane bir şekilde dünya medyasını ellerinde tutanların sanki de gizli bir gerçekmiş gibi aleni bir şekilde dünya medyasına servis ettiklerini ve neredeyse tüm dünyayı inandırdıklarını, gerçekte Filistinlilerin topraklarını önce bölgeyi yöneten İngiliz Manda Yönetiminin uygulamaları ile sonra da İsrail devletinin ve Yahudi göçmenlerin silah zoru ve taraflı mahkeme kararları ile Filistinlilerin ellerinden zorla alındığını belirtti.

Aynı yöntemlerin Kıbrıs'ta da uygulandığını, 1878 tarihinde Kıbrıs adası İngilizlere kiralanırken adanın topraklarının yüzde 85'inin Türklere ve Osmanlı Vakıflarına ait olduğunu, aradan geçen 27 yıldan sonra bu toprakların büyük bir kısmının evrak oyunları ile zorla el konduğunu ve el değiştirdiğini anlatan Atun, günümüzde Filistin ve Kıbrıs'ta yaşananların, geçmişi bilimekle kendiliğinden ortaya çıktığını vurgulamıştır.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 6
  • mete 5 ay önce Şikayet Et
    erdem değer; yani ben belge falan tanımam diyorsun. ben böyle olduğuna inanmak istiyorum diyorsun. doğru olanı değil benim doğru kabul ettiğimi savunurum diyorsun.
    Cevapla
  • Kansız lar 5 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'de topraklarını satmamis ama Yahudi'nin gözü Fırat nehri nde
    Cevapla
  • hakan 5 ay önce Şikayet Et
    diyelim sattı bu yapılanı haklımı çıkarır . ayrıca israilin hedefinde sadece gazze yok bizim güney dogumuz da var sadece bu bile bizi taraf eder ama bazı aklı evveller toprak sattı diyerek ortadaki apaçık gerçeği gizleme derdindeler. orada insanlık gömülüyor hak adalet her şey Allahım yar ve yardımcıları olsun .
    Cevapla
  • erdem değer 5 ay önce Şikayet Et
    daha dün mahmut abbas, abd'li bakana ürdünde ev satın almasını önermişti. farz-ı muhal kendinizi tam ortadan ikiye yardınız diyelim. ağırlığı da bir ton gelen belge de sundunuz diyelim. bize bu yalanı asla yutturamazsınız. araplar tüm topraklarını her karışına kadar sattılar.
    Cevapla
  • cihan 5 ay önce Şikayet Et
    kardeşim elinde tarihi belge veya kanıt var mı papağan gibi her daim aynı şeyleri söyleyip duruyorsunuz.
    Cevapla
  • Bülent duman 5 ay önce Şikayet Et
    Her yerde bunları dile getirmek lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsada rekor: 10 bin puan aşıldı!
Troller insanlıktan çıktı: İBB çukurunda ölen çocuk için Ekşi Sözlük'te iğrenç yorumlar