Blinken'dan Rusya ve Kuzey Kore iddiası

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "Kuzey Kore'nin Ukrayna'daki saldırganlığını sürdürmesi için Rusya'ya askeri teçhizat sağladığını, Rusya'nın da askeri programları için Kuzey Kore'ye teknoloji ve destek sağladığını görüyoruz." dedi.

Blinken'dan Rusya ve Kuzey Kore iddiası
Blinken'dan Rusya ve Kuzey Kore iddiası
GİRİŞ 09.11.2023 13:34 GÜNCELLEME 09.11.2023 13:34
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Uzak Doğu temasları kapsamında başkent Seul'de Güney Koreli mevkidaşı Park Jin ile bir araya geldi.

Görüşme sonrasında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Blinken, Kuzey Kore ve Rusya'nın karşılıklı olarak birbirine askeri destek sağladığını söyledi. Blinken, "Kuzey Kore'nin Ukrayna'daki saldırganlığını sürdürmesi için Rusya'ya askeri teçhizat sağladığını, Rusya'nın da askeri programları için Kuzey Kore'ye teknoloji ve destek sağladığını görüyoruz. Asıl endişe bu." ifadelerini kullandı.

Blinken, Park ile yaptığı görüşmede Rusya'nın Kuzey Kore'ye askeri teknoloji desteğini önlemeye yönelik caydırıcı tedbirleri de ele aldıklarını söyledi. Rusya'nın Ukrayna işgaline destek veren Kuzey Kore dahil tüm ülkelere karşı iş birliğini sürdüreceklerini kaydeden Blinken, Çin'in ise Kuzey Kore ile "benzersiz" bir ilişkisinin olduğunu ifade etti. Pekin'e Kuzey Kore konusunda sorumluluk alma çağrısında bulunan Blinken, "Çin'in bu etkiyi Kuzey Kore'yi bu sorumsuz ve tehlikeli davranıştan kurtarma konusunda yapıcı bir rol oynamak için kullanmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Güney Kore Dışişleri Bakanı Park ise, Kuzey Kore ve Rusya'nın askeri iş birliği ve Kuzeydoğu Asya'daki gerilimi artıran silah anlaşmalarının Çin'in çıkarlarına hizmet etmeyeceğini vurguladı. Park, "Güney Kore ve ABD, Çin'i bu tehlikeli eylemlerin gerçekleşmesini önlemede rol oynamaya teşvik etmek için çaba gösterecek." dedi. Park ayrıca Orta Doğu'daki durumu yakından izlediklerini de sözlerine ekledi.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 39
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Sen İsraile silah verirken iyi sane ne oluyor yahudi uşağı
    Cevapla
  • Ümit 5 ay önce Şikayet Et
    Sanane sen İsrail e saglamiyormusun
    Cevapla
  • 567 5 ay önce Şikayet Et
    sonuna kadar kuzey koreyi destekliyorum allah kuzey koreye din iman islam nasip etsin amin bizim diyanetide allah kahretsin tarihten buyana 100 yıl boyunca kuzey koreye bir cami bile yapmadız kuzey kore gelin ilişkiler kuralım dedi türkiyeye türkiye kabul etmedi lanetsiz alçaksız ama abd natoyla işbirliğimiz var yıkılacaksız ergeç hiçbir güç ebedi değildir allah dışında
    Cevapla
  • kenan 5 ay önce Şikayet Et
    Putin'in Ukrayna'ya neden Nazi dediğini Gazze olaylarında anladınız mı? İnşaallah Putin Ukrayna Yahudileri'nin tümünü tarihten siler !!
    Cevapla
  • kenan 5 ay önce Şikayet Et
    "Amerika'nın Filistin'deki saldırganlığını sürdürmesi için Terörsitler'e (Israel) askeri teçhizat sağladığını, Teröristler'in de (Israel) askeri programları için Amerika'ya teknoloji ve destek sağladığını görüyoruz. Asıl endişe bu."
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye gizli tutuyor, dengeler değişecek! Ankara, Batı ve İran'ın elini kolunu bağladı
DEM Parti'de kriz! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti! İtiraf gibi açıklama