Mısır iddiaları yalanladı, İsrail'i suçladı!

Kahire yönetimi, Refah Sınır Kapısının açık olduğunu ancak İsrail'in yardım girişimlerine engel olduğunu açıkladı.

GİRİŞ 14.11.2023 07:49 GÜNCELLEME 14.11.2023 09:06
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Mısır, Gazze Şeridi'ne açılan Refah Sınır Kapısı'nın kapanmadığını ancak İsrail'in yardımların girişine engel olduğunu duyurdu.

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd, Refah Sınır Kapısı'nın kapalı tutulduğuna ilişkin algının doğru olmadığını içeren basın açıklamasında, "Gazze Şeridi'ndeki krizin başlangıcından bu yana hiçbir zaman Refah Sınır Kapısı kapatılmadı, Refah Sınır Kapısı açık." ifadelerini kullandı.

"Engelleyici şartlar ve dayanaksız gerekçelerle Gazze Şeridi'ne yardımların girişine engel olan İsrail tarafıdır." diyen Ebu Zeyd, bunun aksine dair iddiaları ortaya koyanları kınadıklarını dile getirdi.

Ebu Zeyd, "Sınırın kapalı olduğunu öne sürenler, bölgeyi ziyaret eden Birleşmiş Milletler yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara baksın." dedi.

Ebu Zeyd, Mısır tarafının insani yardımların Gazze tarafına sürdürülebilir şekilde girebilmesi için üzerine düşen icraatları yerine getirdiğini uluslararası yetkililerin açıklamalarından kavrayacağını hatırlattı.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • Kutahyali 5 ay önce Şikayet Et
    İçimizde öyle insanlar varki menfaatı için boykot yerine kampanyalara koşar Muslumanlarin üstüne ölü toprağı sepmisler maalesef yaşayan ölüler
    Cevapla
  • Mizah 5 ay önce Şikayet Et
    Yani Mısır bağımsız bir devlet değil İsrail engelleyebiliyor.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Elyahud kafirleri siyonistin dostları Şehit Mursinin katilleri hesap uzak değil çok yakın
    Cevapla
  • Selim 5 ay önce Şikayet Et
    İslam aleminin bu derece zillete düştüğü bir tarih var mıdır acaba? Bizde dahil israil itiyle ilişkileri dahi kesemiyoruz! Allah bunun hasabını şahıslardan toplumlara, toplumlardan yönetimlere her kademede soracaktır elbet. 2 milyarlık islam alemi 7 milyonluk israil terörist devletinden izin almaya çalışıyor yardım göndermek için. Yazıklar olsun hepimize.
    Cevapla
  • selami 5 ay önce Şikayet Et
    İsrail bir şekilde çevresinde yaşayan insanları yaşadıkları topraklardan çıkarıp bu bölgelerin hepsini zapt edecek geçmişte yaptığı gibi yani Kudüs Şam bölgesi Ürdün Sina bölgesi birkaç yüz kilometre yakınındaki herkesi Sürgün edecek gibi görünüyor herkes ticaretinden koltuğundan keyfinden ödün vermeden bunun gerçekleşmesini bekliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas, ateşkes teklifini kabul etti! İşgalci İsrail'den skandal adım
Galatasaray zirvede farkı açtı!