Somali'deki sel felaketinde can kaybı 50'ye yükseldi

Somali'de Ekim ayından bu yana etkili olan şiddetli yağışların beraberinde getirdiği sel felaketlerinin bilançosu ağırlaşıyor.

Somali'deki sel felaketinde can kaybı 50'ye yükseldi
Somali'deki sel felaketinde can kaybı 50'ye yükseldi
GİRİŞ 17.11.2023 17:25 GÜNCELLEME 17.11.2023 17:25

Doğu Afrika ülkesi Somali'de şiddetli yağışın yol açtığı sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 50'ye ulaştı.

SELDE 50 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Somali Ulusal Afet Yönetimi Ajansı'ndan (SODMA) yapılan açıklamada, sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 50'ye yükseldiği bildirildi. Şiddetli yağışın toprak kaymalarına ve ani su baskınlarına yol açtığı, tarım arazilerinin zarar gördüğü, hayvanların ise telef olduğu aktarıldı.

YARIM MİLYON İNSAN EVİNDEN OLDU

SODMA Komiseri Muhammed Moalim başkent Mogadişu'da gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ülkedeki sel 50 kişiyi öldürdü ve yarım milyondan fazla kişiyi yerinden etti" dedi. Moalim, Birleşmiş Milletler'in halkın yerinden olması, insani ihtiyaçların artması ve daha fazla evde hasar meydana gelebileceği uyarıları üzerine sel mağdurlarına yardım etmek için Somali'nin güneyindeki Bardhere bölgesine yardımların yer aldığı bir kargo uçağı gönderdiklerini söyledi.

KAYNAK: İHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mücahitlerden akıl dolu mücadele: ABD verdi, İsrail attı, Kassam 4. kez vurdu!
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler