Putin'den '7-8 çocuk' çağrısı!

Rusya Devlet Başkanı Putin, katıldığı bir konuşmada Rus nüfusunu artırmanın gelecek yıllarda öncelikli hedefi olacağını söyleyerek, Rus ailelerine yedi veya sekiz çocuk sahibi olmaları yönünde çağrıda bulundu.

Putin'den '7-8 çocuk' çağrısı!
Putin'den '7-8 çocuk' çağrısı!
GİRİŞ 01.12.2023 15:51 GÜNCELLEME 01.12.2023 15:51
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda yaşanan can kayıpları sebebiyle Rus ailelerinin sekiz veya daha fazla çocuk sahibi olması gerektiğini ve geniş aile kurumunun "norm" haline gelmesi çağrısında bulundu.

Independent'ın haberine göre, Rusya'da doğum oranı 1990'ların başından bu yana istikrarlı bir şekilde düşüyor. Kiev tarafından sağlanan verilere göre, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarını başlamasında bu yana 300 binden fazla kayıp verdi.

Putin, Salı günü Moskova'daki Dünya Rus Halk Konseyi'nde video bağlantısı aracılığıyla yaptığı konuşmada , Rus nüfusunu artırmanın "gelecek yıllardaki öncelikli hedefi" olacağını söyledi.

Rus lider Putin, "Halklarımızın çoğu, dört, beş veya daha fazla çocuğun yetiştirildiği aile geleneğini sürdürüyor. Rus ailelerde büyükannelerimizin 7, 8 çocuğu olduğunu hatırlayın. Bu gelenekleri koruyalım ve canlandıralım. Çok çocuk sahibi olmak, geniş bir aileye sahip olmak, Rusya'nın tüm halkları için bir norm, bir yaşam biçimi haline gelmeli." dedi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 26
  • Kaya 4 ay önce Şikayet Et
    Ekonomiden dolayı çocuk yapmayanlar! Allâh rızkınızı verecek benim diyor. Çocuk doguyor annesinin memesine süt iniyor tıpkı bunun gibi. İnsan çıplak doğuyor 2m. Kefenle çıplak gidiyor. Putin müslüman oldu söylentileri var.
    Cevapla
  • Zeka Küpü 4 ay önce Şikayet Et
    Çocukların temel ihtiyaçlarini karşılarsan neden yapmasınlar. Bizim siyasilerde istedi sonra ekonomi bozuldu
    Cevapla
  • Jamel 4 ay önce Şikayet Et
    Çorbada bizimde tuzumuz olsun.Ben Rusya'ya gidiyom
    Cevapla
  • Bülent 4 ay önce Şikayet Et
    Tamam Putin baba
    Cevapla
  • Timur 4 ay önce Şikayet Et
    Çocuk başı 18 yaşına kadar 3500 lira veriyor rubleyi TL ye cevirdigimizde 3 çocuk varsa arsa veriyor arsayı istemessen 500 bin TL veriyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı