Fransa'da skandal Gazze kararı! Tamamen yasaklandı

Fransa'de Nice kentinin bağlı olduğu Alpes-Maritimes Valiliği, Gazze'de ateşkes ve barış sağlanması talebiyle yarın kentte düzenlenmesi planlanan gösteriye, "kamu düzenini bozma riski taşıdığı" gerekçesiyle yasak getirdi.

GİRİŞ 02.12.2023 04:00 GÜNCELLEME 02.12.2023 12:53
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Fransa'de Nice kentinin bağlı olduğu Alpes-Maritimes Valiliği, sosyal medya platformu X'ten yaptığı açıklamada, Nice'te yarın Gazze'de barış sağlanması amacıyla 06 Topluluğu'nun organizatörlüğünde yapılması beklenen gösteriyi yasakladığını duyurdu.

KAMU DÜZENİNİ BOZMA RİSKİ TAŞIDIĞI GEREKÇE GÖSTERİLDİ

7 Ekim'den bu yana Gazze'de yaşananlarla bağlantılı olarak Fransa topraklarında gerginliğin arttığı değerlendirmesine yer verilen açıklamada, "Filistinliler ve İsrailliler arasında adil ve kalıcı barış" istediğini ifade eden gösterinin organizatörlerinin, sadece Filistin halkını desteklemeyi amaçladığı yorumuna yer verilirken, gösterinin "kamu düzenini bozma riski taşıdığı" ifade edildi.

Açıklamada, Nice'de 26 Kasım'da Gazze'de barış sağlanması talebiyle düzenlenen gösteride "İsrail sömürgeci, terörist, suçlu ve apartheid rejimi" ve "Soykırımı durdurun, ırkçı İsrail devletini boykot edin" yazılı afişlerin bir heykele yapıştırıldığı belirtildi.

06 Topluluğu, yarın, Gazze'de ateşkes sağlanması talebiyle Nice'te gösteri düzenlemeyi planladıklarını duyurmuştu.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 45
  • Fazlı 4 ay önce Şikayet Et
    Yat yat uyu uyu uyu yat müslüman lar birlik beraberlik içinde hareket etmediği müddetçe daha çok ummadığımız olaylarla karşı karşıya kalacaktır
    Cevapla
  • EROL KIRAN 4 ay önce Şikayet Et
    ŞAŞIRDIK MI AMA İNADINA YAPILACAKTIR BU GÖSTERİLER, BİZDE FRANSA için ENDİŞELİYİZ DİYECEĞİZ
    Cevapla
  • Osman Aydın 4 ay önce Şikayet Et
    Bu mitingi ermeniler Türkiye 'ye karşı yapsalardı, acaba aynı gerekćelerle yasaklar mıydı. Tabii ki Hayır
    Cevapla
  • Adem 4 ay önce Şikayet Et
    Tüm Fransız ürünlerini ve Galatasarayı boykot edelim
    Cevapla
  • Metin 4 ay önce Şikayet Et
    Niye sen Fenerbahçeli misin
    Cevapla
  • Kuduz itleri 4 ay önce Şikayet Et
    İt iti ısırmaz
    Cevapla
  • Yerli ve Milli 4 ay önce Şikayet Et
    Müslümanlarının bu günkü dağınıklığı sürdüğü müddetçe ehli küf-r Müslümana yapılan hertürlü zulmü,katliamı meşru sayacaklardır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi