ABD'nin İsrail'i durduracak tasarıyı veto etmesi, ahlaki bir çöküştür

Amerikalı akademisyen ve aktivist Cornel West, ABD'nin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) Gazze'de acilen insani ateşkes istenen karar tasarısını veto etmesinin "ahlaki çöküş" olduğunu belirtti.

ABD'nin İsrail'i durduracak tasarıyı veto etmesi, ahlaki bir çöküştür
ABD'nin İsrail'i durduracak tasarıyı veto etmesi, ahlaki bir çöküştür
GİRİŞ 10.12.2023 14:35 GÜNCELLEME 10.12.2023 14:35
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD'li akademisyen ve aktivist Cornel West, X adlu sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, ABD'nin BMGK'de Gazze'de acilen insani ateşkes istenen karar tasarısını veto etmesine tepki gösterdi.

West, "ABD'nin BM'de, İsrail'in barbar soykırım eylemlerini sona erdirme amacı taşıyan oylamayı veto etmesi, ahlaki bir çöküştür." ifadesini kullandı.

İsrail işgalinin sona ermesi çağrısında bulunan West, "ABD hükümetince desteklenen İsrail güçleri tarafından katledilen kıymetli Filistinli çocuklara, masum kadınlara ve erkeklere ışık tutmak için mücadele etmeliyiz." açıklamasında bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, BM'nin 99. maddesini işleterek BMGK'ya gönderdiği mektubun ardından yapılan oylamada, 15 üyeli BMGK'da daimi üye ABD tarafından veto edildi. Başka bir daimi üye İngiltere "çekimser" oy kullanırken, geriye kalan daimi ve geçici üye toplam 13 ülke "evet" oyu kullandı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • sivribiber 4 ay önce Şikayet Et
    hay o elin kolun kopsun insallah
    Cevapla
  • mert 4 ay önce Şikayet Et
    zaten onlarda asla ahlak diye birsey yoktuki!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kira getirisin de zirveye oturdular! İşte getirisi en yüksek olan iller...
'Koca Yusuf TP1500' Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı