İsrail'in Lübnan'a karşı beyaz fosforu kullanmasından BM oldukça endişeli

Birleşmiş Milletler İsrail'in yasaklı olan bombalardan kullanmasından oldukça rahatsız.

GİRİŞ 12.12.2023 16:04 GÜNCELLEME 12.12.2023 17:18
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

BM, İsrail'in güney Lübnan'a düzenlenen bir saldırıda ABD tarafından sağlanan beyaz fosfor mühimmatını kullandığını öne süren bir rapordan "çok kaygılı" olduğunu söyledi.

BM sözcüsü Stephane Dujarric:

"Bu tür yangın çıkarıcı mühimmatların özellikle nüfuslu bölgelerde herhangi bir şekilde kullanılması konusunda açıkçası çok endişeliyiz. Ancak bu konuda sizinle paylaşacak başka bir şeyim olup olmadığını göreceğiz" dedi.

AMERİKA'NIN TEPKİSİ

ABD ise bu konuda  “Raporları gördük. Kesinlikle bu konuda endişeliyiz. Biraz daha fazlasını öğrenmek için sorular soracağız" dedi

Washington Post, 16 Ekim'de İsrail'in  sınırına yakın bir Lübnan kasabası olan Dheira'ya düzenlediği ve en az dokuz sivilin yaralandığı saldırıyı bildirdi.

"İSRAİL'E KARŞI SUÇ DUYURUSU"

Anadolu, beyaz fosfor bombalarının Gazze'de sivillere karşı kullanıldığını gösteren fotoğraflar da çekerken, çok sayıda avukat bunların İsrail'e karşı suç duyurusunda delil olarak kullanılabileceğini söyledi.

7 Ekim'den bu yana, İsrail güçleri ile Hizbullah savaşçıları arasında, iki tarafın 2006'da tam kapsamlı bir savaşa girişmesinden bu yana yaşanan en ölümcül çatışmalarda, aralıklı olarak yaşanan silahlı çatışmaların ortasında, Lübnan ile İsrail arasındaki sınır boyunca gerilim alevlendi.

Sınır gerilimi, Filistinli grup Hamas'ın sınır ötesi saldırısının ardından İsrail'in Gazze'ye askeri saldırısı sırasında ortaya çıktı.

KAYNAK: TRT WORLD
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 2
  • SARÌYERLÌ 4 ay önce Şikayet Et
    anca Amerika'nın silah fabrikalarına yardımcı oluyorlar hepsi o kadar bayken de diyecek ki bak ekonomiyi nasıl düzelttik köpek soyları
    Cevapla
  • Kutahyali 4 ay önce Şikayet Et
    Rahatsız olda ne yazar bir halt yapamıyorlar işgalci hainler bildiklerini okuyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı