"Netenyahu 7 Ekim'in sorumlusunu arıyor"

İsrail'in Haaretz gazetesi, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun sorumluluktan kaçtığını ve 7 Ekim olaylarında sorumluluğu yükleyecek birini aradığını belirtti.

"Netenyahu 7 Ekim'in sorumlusunu arıyor"
"Netenyahu 7 Ekim'in sorumlusunu arıyor"
GİRİŞ 13.12.2023 18:25 GÜNCELLEME 13.12.2023 18:25
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Haaretz'de yayınlanan "Kışkırtıcı Netanyahu geri döndü ve şimdi suçlayacak birini arıyor" başlıklı başyazıda Netanyahu'nun 7 Ekim olaylarının sorumluluğundan kaçma çabası içinde olduğunu ve savaşın başlamasında suçlunun kim olduğunu aradığını söyledi.

"NETENYAHU OSLO ANLAŞMASINI İSTEMEDİ"

“Netanyahu o ölümcül günde ters giden tek politikanın, İsrail ile Filistin Kurtuluş Örgütü arasında 1990'larda yapılan Oslo Anlaşmaları olduğu fikrini kolektif bilince yerleştirmeye çalışıyor." ifadelerine yer verilen başyazıda, Netenyahu yönetimde kaldığı yıllar boyunca, İsrail'in Filistin'den ayrılması hedefli bölgesel bir çözüme ulaşma çabalarının tümünü reddetti.

"NETENYAHU SORUMLULUK ALMAKTAN KAÇINDI"

Başyazıda, Netanyahu'nun suçu savuşturma konusunda uzman olduğu ve kamuoyu önünde temize çıkabilmek için olayların sorumluluğunu yüklenecek bir başkasını bulması gerektiğini kendisinin çok iyi bildiği ifade edildi.

"OSLO OLMASAYDI NORMALLEŞME OLMAZDI" 

Netanyahu'nun, Abraham Anlaşmaları ve Suudi Arabistan ile normalleşme hayali ile övünmekten utanmadığı ancak Oslo olmasaydı söz konusu anlaşmanın ve normalleşme adımlarının da mümkün olamayacağını bildiği kaydedildi.

"İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜMÜ REDDETTİ"

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nin iki ayrı oluşum olarak kalmasını sağlamaya çalıştığı, bununla da Filistin liderliğinin bölünmesine yol açarak iki devletli çözümü engellediği belirtildi.

Netanyahu'nun 7 Ekim'in sorumluluğunu yüklenerek politikalarının bittiğini kabullenmiş şekilde utançla istifa etmesi gerekirken utanmadan diplomatik söylevlerini sürdürdüğü kaydedilen başyazıda, şu ifadelere yer verildi: "Bu yalan ve nankörlük yeter. İsrail ve Filistin toplumundaki bu kahır ve aşırılık artık yeter. Netanyahu'nun yapması gereken gitmesi. İsrail de şiddet yolları üzerinden bizlerle savaşmayı seçenlere karşı, samimi diplomatik yolu benimsemeli ve demokrasi uğruna şiddetten nefret edenlere ulaşıp elini uzatmalı."

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 21
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    7 Eylül sorumlusu şeytanyahu İsrail ABD ve diğer destekçileri, cehennem boşa yaratılmadi
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Allahım bu gece düşmanların helak gecesi olsun
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Bu azgın siyonist sinsi düşman katil rruhlu yabancı yönetimleri ve yardakcilarini helak eyle Allah'ım bu gece son geceleri olsun
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Allahım ABD yi ve benzerlerini tez vakitte helak et bir bela ver ne yapacaklarını bilmesinler kendi dertlerine düşsünler
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    ABD boşuna gelmedi Akdeniz'e !? bunları sakince izlemeli tahriklere kapilmamaliyiz Milletce Elele olmalıyız dahada giclenmeliyiz Ne Rusya dost ne ABD ne Yunan nede diğerleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa liderini yurt dışına götürmeye çalışmışlar! İkinci Gülen vakası böyle önlenmiş
Çiftçiye 300 bin lira faizsiz kredi imkânı! 3 kurum devrede