Katil Netanyahu'ya bir uyarı daha: İhtimal azalıyor, ölüm haberlerine hazır ol!

İsrail’in Gazze’de artan askerî kayıpları Yahudi kamuoyunu dehşete düşürüyor. İsrailli askeri uzman Amos Harel, savaşın devamı durumunda oluşacak senaryoya ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Katil Netanyahu'ya bir uyarı daha: İhtimal azalıyor, ölüm haberlerine hazır ol!
Katil Netanyahu'ya bir uyarı daha: İhtimal azalıyor, ölüm haberlerine hazır ol!
GİRİŞ 18.12.2023 22:44 GÜNCELLEME 18.12.2023 22:46
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İsrailli askeri analist Amos Harel, Haaretz gazetesi için kaleme aldığı makalede, işgalcilerin Gazze'de yürüttüğü kara saldırısına ve savaşın hedeflerinden biri olan esirlerin geri getirilmesine ilişkin değerlendirmede bulundu.

ÖLÜM HABERLERİ GELMEYE DEVAM EDECEK!

Harel, İsrail ordusunun, 7 Ekim'de Gazze sınırındaki yerleşim birimlerine yönelik saldırının ardından, 20 yılı aşkın bir süredir tartışma konusu olan kara saldırısı planlarının gündeme geldiğini kaydetti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Harel, makalesine şöyle devam etti:

"İsrail'in verdiği kayıplar, Hamas'ı yenmek için kara harekatından başka bir seçenek olmadığı düşüncesini doğurdu. İsrail kamuoyu da yıllardan sonra ilk defa bu gaye uğruna askerlerin ölmesine izin vermeye hazır hale gelmişti.

Ancak oluşan bu konsensüs -1982'de Lübnan'da olduğu gibi- zaman geçtikçe zayıflayan iki şarta bağlıydı: savaşın net bir hedefinin olması ve zaferin mümkün olduğunun anlaşılması.

Bu şartların gerçekleşmesinin mümkün olup olmadığı konusunda şüpheler belirmeye başlayınca Gazze'de tehlike de büyüyecek. Gelecek ay, askeri 'operasyonların' yapısında bir değişiklik olması ihtimali daha önce açıklanan hedeflerin gerçekleşmesi konusunda şüphe oluşturacak. Gazze'de savaş bu şekilde giderse İsrail askerlerinin ölüm haberleri de gelmeye devam edecek."

HAMAS’TAN TAVİZ YOK, ESİRLERİN ANLAŞMA OLMADAN KURTARILMA İHTİMALİ AZALIYOR

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Galant ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin, Hamas'a ancak askeri baskı uygulayarak taviz verdirebileceklerini düşündüklerini kaydeden Harel, şöyle devam etti:

"Şu aşamada Hamas taviz vermeye hazır görünmüyor. Katarlı arabulucular, Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar'la iletişim kurmanın güçlüğünden şikayet ediyor. Hamas sözcüleri de esir takası müzakerelerinin başlaması için İsrail'in Gazze'den çekilmesini ve saldırıların durmasını şart koşuyor.

İsraillilere göre bu kabul edilebilir bir şey değil ancak alıkonuldukları şartlar düşünüldüğünde esirlerin akıbetleriyle ilgili endişeler artıyor ve yaşadıkları cehennemden kurtarılma ihtimalleri de her geçen gün azalıyor."

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 4
  • Er kan 4 ay önce Şikayet Et
    Allah zalimlerin sonunu leş olarak görmeyi nasip etsin
    Cevapla
  • Kutahyali 4 ay önce Şikayet Et
    Rabbimyar ve yardımcınız olsun kardeşlerim
    Cevapla
  • Mustafa 4 ay önce Şikayet Et
    Allah c c yar ve yardımcınız olsun amin İNŞALLAH Hamas’a selam baykota devam zalimler için yaşasın CEHENEM vur Hamas vur
    Cevapla
  • Kartal 4 ay önce Şikayet Et
    Hamas yolunuz açık olsun inşallah Allah yardım etsin inşallah zafer yakında tüm Filistinin olacak şehitlerimize Allah dan rahmet diliyorum nur içinde yatsınlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar duyurdu! Türkiye ve ABD arasında dev LNG anlaşması imzalandı
İsrail'den yeni Refah duyurusu! Çok sayıda şehit var! Hamas ve İslami Cihad'dan açıklama