Ünlü sanatçılardan çağrı: Silah ticaretini durdurun

İspanya'da sanatçılar, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını şiddetini artırarak sürdüren İsrail'e tepkilerini göstermek için video paylaştı.

GİRİŞ 19.12.2023 15:52 GÜNCELLEME 19.12.2023 16:52
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Aralarında, "La Casa de Papel" dizisinde "Nairobi" karakterini canlandıran Alba Flores, aktörler Pepe Viyuela, Alberto San Juan, Juan Diego Botto, şarkıcı Amparo Sanchez ile şarkıcı ve şair Marwan'ın da bulunduğu bir grup İspanyol sanatçı, Filistin'e destek için seslerini sosyal medyada duyurdu.



"HER 10 DAKİKADA BİR ÇOCUK ÖLDÜRÜLÜYOR"

Sanatçıların videosunda, "İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ni ayrım gözetmeksizin bombalamayı sürdürüyor. Filistin halkına en büyük zararı verebilmek için Gazze'yi sistematik şekilde bombardımana tutan İsrail özellikle okulları, evleri, hastaneleri, sivil altyapıları, camileri, ambulansları hedef alıyor. Şimdiye kadar 20 binden fazla kişi öldürüldü ve bunların yüzde 70'i kadın ve çocuk. Save the Children'a göre Gazze'de her 10 dakikada bir çocuk öldürülüyor." ifadeleri kullanıldı.

HÜKÜMET BİR ADIM DAHA ATMALI: İSRAİL İLE SİLAH TİCARETİNİ DURDURMALI

Videoda, şu değerlendirmeler yer aldı:

"Her hükümetin insan haklarının korunması ve barışın sağlanması için yerine getirmesi gereken sorumlulukları vardır. İsrail'in insanlık suçuna karşı hükümetler önlem alabilirler ve almalılar. Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcısı insanlık suçu işlendiğine dair soruşturma açtı ve birçok kişi olanları bir soykırım olarak nitelendiriyor. İspanyol hükümeti İsrail'in Gazze'ye saldırılarının kabul edilemez olduğunu söyledi. Avrupa Parlamentosu 'artık yeter' dedi. Hükümet bir adım daha atmalı. İsrail ile silah ticareti durdurulmalı."

İspanya'da çok sayıda sanatçı, Gazze'deki saldırılarından dolayı İsrail'e yönelik tepkilerini farklı şekillerde ifade ediyor.

Ülkede "derhal ve kalıcı ateşkes" talebiyle başlatılan imza kampanyası ile "Savaşı durdurmak gerek. Ne terörizm ne soykırım" başlıklı manifestoya yüzlerce sanatçı, aydın ve gazeteci imza atmıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Alim 4 ay önce Şikayet Et
    Bunlar sanatçıysa ve halklarının sesiyse bizimkiler nedir o zaman
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    bizim sanatçıların umrunda değil bizim demek bile ağır yabancılar çünkü
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    bunlar sanatçıysa bizdeki sessiz kalanlar kim?
    Cevapla
  • Salih Tuğra 4 ay önce Şikayet Et
    Peki bizdeki sözde sanatçılar?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak
Kaza yapan İsrailli bakan Ben Gvir'in kaburgaları kırıldı