İsrailli milletvekil Netanyahu'nun görevden alınması çağrısında bulundu

İsrail'de muhalefetteki Yeş Atid (Gelecek Var) Partisi Milletvekili Meirav Cohen, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun görevden alınması çağrısında bulunarak, onu devletin boynunda bir "değirmen taşı" olarak nitelendirdi.

İsrailli milletvekil Netanyahu'nun görevden alınması çağrısında bulundu
İsrailli milletvekil Netanyahu'nun görevden alınması çağrısında bulundu
GİRİŞ 20.12.2023 09:25 GÜNCELLEME 20.12.2023 14:18
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Milletvekili Cohen, X platformunda yayınladığı videoda, savaşın ortasında bu sözleri söylemenin kendisine acı verdiğini ama başka çare olmadığını dile getirdi.

Cohen, "Başbakan (Netanyahu) başarısız olduğunda, başarısız olmaya devam ettiğinde ve bu pozisyonun ehli olmadığını, yanlış yerde, yanlış zamanda, yanlış kişi olduğunu kanıtladığında hemen değiştirilmesi gerekir. Bize bunu, 2. Dünya Savaşı'nın başlamasından yaklaşık 9 ay sonra, 10 Mayıs 1940'ta Başbakanları Neville Chamberlain'i değiştiren İngilizler öğretti." ifadelerini kullandı.

"NETENYAHU BAŞARISIZDIR"

"Şimdi zamanı değil" diyenlerin olacağını ifade eden Cohen, "Ancak (eski İngiltere Başbakanı Winston) Churchill savaş sırasında Chamberlain'in yerini alıp Britanya'da bir birlik hükümeti kurmasaydı bugün dünya nasıl olurdu? Netanyahu başarısızdır." değerlendirmesinde bulundu.

"KAMU HAZİNESİNİ YAĞMALADILAR"

Netanyahu'nun, savaşın ardından ülkenin güneyi ve kuzeyindeki evlerini boşaltan İsraillilerin sorununu çözemediğini belirten Cohen, iktidar koalisyonunun ayakta kalması adına kamu hazinesinin yağmalandığını savunduğu 2023 bütçesinin güvenlik açısından başarısız bir bütçe olduğunu dile getirdi.

"NETENYAHU TOPLUMUN BOYNUNDA BİR DEĞİRMEN TAŞI"

Cohen, "Netanyahu, başbakan olarak İsrail devleti ve toplumunun boynunda bir değirmen taşı haline geldi." değerlendirmesinde bulundu.

NETENYAHU'YA BİR ELEŞTİRİDE 'YANLIŞLIKLA' ÖLDÜRÜLEN ASKERİN BABASINDAN

İsrail ordusunun Gazze'de "yanlışlıkla" öldürdüğünü iddia ettiği esirin babası Shamriz, hükümetin, 7 Ekim’de Hamas'ın oğlunu almasına izin verdiğini, 14 Aralık'ta da oğlunu öldürdüğünü belirterek, "Oğlumu iki kez öldürdünüz." dedi.

'NETENYAHU BİZİM LİDERİMİZ DEĞİL'

Netanyahu hükümetinin ülkeye hizmet edebilecek kapasitede olmadığını vurgulayan Shamriz, "Ülke olarak, toplum olarak bizi hak etmiyorlar. Onlar bizim liderlerimiz değil. Yalnızca kendilerini, koltuklarını ve ceplerini düşünüyorlar." ifadelerini kullandı.

Gazze’de esir olarak tutulan İsraillilerin geri dönmesi için hükümetin çaba göstermediğini söyleyen Shamriz, "Rehineleri düşünmüyorlar" diye konuştu.

 

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • Kul insan 4 ay önce Şikayet Et
    İsrail haritadan silinmeden Müslümanlara rahat yok
    Cevapla
  • Mehmet karakurt 4 ay önce Şikayet Et
    Az kaldı köpekler sonunuz yakın kassam hepinizin anasını
    Cevapla
  • Gogo 4 ay önce Şikayet Et
    Alayını Allah kahretsin. Lanet kavim.... kendileri de uzantıları da insanlık için zararlı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Almanya'dan silah ihracatı adımı! Hükümete flaş İsrail çağrısı
Eurovision'dan skandal Filistin kararı! Sertap Erener yine de gidecek mi?